Vacature Sociaal Werker Coördinator Workshops Vluchtelingen

Welzijnskwartier is een brede sociaal werk organisatie, werkzaam in gehele de Duin- en Bollenstreek die maar 1 ding wil: een inclusieve samenleving. Dit doen we vanuit onze kernwaarden professioneel, verbindend en ondernemend. Samen met 100 collega's en ruim 350 vrijwilligers bieden we inwoners professionele ondersteuning bij hun hulpvraag en brengen we hen letterlijk en figuurlijk in beweging. In Katwijk ondersteunen we vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) die zich vestigen in de gemeente. De nadruk van onze dienstverlening ligt op integratie en participatie aan de Nederlandse samenleving. Dit doen we individueel en groepsgewijs, vanuit onze integrale wijkteams en samen met verschillende partners.

Wij zijn met ingang van 1 januari 2023 op zoek naar een nieuwe collega:

Sociaal Werker | Coördinator Workshops Vluchtelingen
36 uur per week, voor de duur van een jaar

De functie
Als sociaal werker | coördinator workshops vluchtelingen is het jouw taak om alle workshops rondom statushouders te coördineren, ondersteun je vrijwilligers bij de uitvoering ervan en sta je waar nodig zelf voor de groep. Ook maak je onderdeel uit van het team trajectbegeleiders, werk je met individuele coachingstrajecten binnen je eigen caseload en zorg je voor verslaglegging. Het is een veelzijdige functie die niet vooraf uit te tekenen is. Het ene moment sta je met je voeten in de klei, en geef je groepen vluchtelingen tools om zelfstandig mee te doen in de samenleving. Het andere moment ben je betrokken bij innovatieve ontwikkelingen rondom de doelgroep en heb je individuele gesprekken aan de hand van de methode Positieve Gezondheid.

Wij zijn op zoek naar een ervaren collega die zelfstandig kan werken en hier ook plezier uit haalt. Je ben kennisdrager, vraagbaak en coördinator van alle workshops rondom statushouders in Katwijk en maakt als coach onderdeel uit van een team trajectbegeleiders. Er wordt van je verwacht dat je taken zelfstandig uitvoert, dat je proactief samenwerkt met collega’s en ziet wat er nodig is.

Jouw profiel

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleiding in de richting van sociaal werk
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in het omgaan met groepen en het geven van trainingen
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep
 • Je hebt ervaring in het begeleiden en stimuleren van vrijwilligers en vrijwillige tolken
 • Je bent een betrokken teamspeler die van nature verbindt en enthousiasmeert
 • Je hebt analytisch, organiserend en werkt procesmatig
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels

Dit bieden wij

 • Een informele organisatie
 • Veel ruimte voor invulling van je baan en voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een aanstelling 36 uur per week, tijdelijk, voor de duur van 1 jaar
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, maximaal schaal 8, afhankelijk van opleiding en ervaring

Solliciteren
Wil je eerst nog wat extra informatie? Bel dan met Sylvia Broer, 06-38733003. Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV zo snel mogelijk naarHR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal werker | coördinator workshops
Bij indiensttreding checken we referenties en vragen we een verklaring omtrent het gedrag.

Privacy
Welzijnskwartier hecht grote waarde aan zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens. Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens door ons worden verwerkt. In de Privacyverklaring lees je hoe wij vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.