Jongeren Ex-Voto leveren ideeën voor de beschildering fietstunnel

9-03-18Jongeren hebben woensdagavond op het bestuurscentrum in Voorhout ideeën aangeleverd voor de beschildering van de fietstunnel KTS. De avond werd georganiseerd door de gemeente Teylingen, het jongerenwerk van Welzijnskwartier en de Rotaryclub.

Het idee om de fietstunnel te voorzien van een beschildering komt van de Rotaryclub. Zij hebben de gemeente laten weten graag burgers te willen betrekken door hen te vragen naar ideeën voor het kunstwerk. De gemeente heeft het jongerenwerk gevraagd jongeren te enthousiasmeren hierin te participeren. Ruim 15 jongeren waren aanwezig om thema's over Voorhout en de Nagelbrug uit het verleden op te zoeken op hun mobieltje. De gevonden thema's werden opgeschreven waarna de jongeren gevraagd is wat zij zelf interessant en boeiend vinden. Zo ontstonden combinaties als Jacoba van Beieren met een koptelefoon en een voetballende Edwin van der Sar.

Alle ideeën zijn uiteindelijk door dhr. Stellingwerff van de Rotaryclub overhandigd aan Judith van der Meer. Zij zal samen met de ideeën, die een avond eerder werden geïnventariseerd, proberen tot een mooi ontwerp te komen voor de fietstunnel.