Gezien en Gehoord worden

Een kijkje in elkaars keuken. Als je het evenement 'Gezien & Gehoord Worden' zou moeten samenvatten, dan is dit de uitspraak die daar het meest voor in aanmerking komt. Op 20 juni aanstaande zal het jongerenwerk......

24-05-19..... in Teylingen een evenement in jongerencentrum Ex Voto laten plaatsvinden, waarbij de gemeenteraad van Teylingen op bezoek zal komen. De dag zal uit twee onderwerpen bestaan en zoals de titel al laat weten, gaat het hier om 'gezien' en 'gehoord' worden.

'Gezien.'

In een jongerencentrum gebeurt vaak een heleboel, maar wat doen we nu eigenlijk allemaal? Met welke doelgroepen zijn we bezig? Wat voor materiaal hebben we tot onze beschikking en wat voor activiteiten voeren we eigenlijk samen met de jongeren uit?

Tijdens deze dag worden er met de gemeenteraad allemaal verschillende activiteiten/workshops uitgevoerd, waarbij alle doelgroepen worden betrokken. Zo splitsen de tieners zich op in twee groepen, waarbij er zowel voor lekkere hapjes wordt gezorgd als voor een activiteit over 'groepsdruk'. Activiteiten met het JGT en Brijder Preventie krijgen een plek, de studio en de talenten die daarbij komen kijken, worden getoond, een voorstelling van licht en geluid zal voorbijkomen en nog veel meer leuks.

'Gehoord.'

Naast het laten zien wat het jongerencentrum heeft te bieden, fungeert de dag ook als de kickoff voor de kort geleden opgerichte Denktank. Een zestal jongeren heeft aangeven meer betrokken te willen zijn bij de gemeente en willen daarbij graag eens per kwartaal samenkomen om te praten over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Op 20 juni zal deze Denktank aan de gemeenteraad worden geïntroduceerd, waarbij de eerste gesprekken al zullen plaatsvinden. Via deze Denktank worden de jongeren meer 'gehoord' en wordt er een brug geslagen tussen jongeren en de politiek.

Al met al wordt het een leuke, maar vooral ook een belangrijke avond om eens goed te laten zien wat we allemaal in huis hebben en welke nieuwe samenwerkingen we onderling aan kunnen gaan.