Mensen maken Katwijk

Er zijn duizenden vrijwilligers in Katwijk en zij maken Katwijk 
#cultureler #schoner #vriendelijker #gezelliger #veiliger #sportiever #muzikaler #chiller #inclusiever #leuker #groener #creatiever #kleurrijk #betrokken #socialer #compleet en zijn onmisbaar!  Op deze pagina ontmoet je er een aantal!

Werk jij ook mee om Katwijk nog mooier te maken?

Katwijk wordt gemaakt door iedereen die er woont. Door de duizenden mensen voor wie andere mensen helpen de normaalste zaak van de wereld is en die graag vrijwilligerswerk doen. Het geeft veel voldoening en brengt ons in contact met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. ‘Mensen maken Katwijk’, is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Wil je meewerken aan een samenleving die geen sololeving is? 

Onmoet deze vrjiwilligers die Katwijk en omgeving #cultureler #schoner #veiliger #sportiever #chiller en #gezelliger maken:

Katwijks compliment

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Katwijk en verdienen een waardering. Welzijnskwartier zet deze vrijwilligers graag in het zonnetje. Daarom ontvingen verenigingen de uitnodiging om zich aan te melden voor een mooie waardering: het Katwijks compliment.

Wat is het Katwijks compliment?
Het Katwijks compliment is de nieuwe waardering voor de inzet van vrijwilligerswerk binnen gemeente Katwijk. Welzijnskwartier verbindt mensen, initiatieven en organiseert deze grote waarderingsactie. Katwijk kent een rijk cultuurleven en om dit extra aandacht te geven is ervoor gekozen om het allereerste Katwijks compliment in samenwerking met de Katwijkse musea uit te voeren.

Vrijwilligers ontvingen een strippenkaart waarmee zij 3 lokale musea kunnen bezoeken. De strippenkaart is vanaf januari 2022 een half jaar geldig. Rondom de Dag van de Vrijwilliger (7 december) worden de strippenkaarten met uitleg verspreid.

Nog meedoen aan deze waarderingsactie?
Om als vereniging, stichting of bewonersinitiatief mee te doen met het Katwijks compliment mail je naar vrijwilligers@welzijnskwartier.nl o.v.v. Katwijks compliment. De gehele maand december kunnen verenigingen zich hiervoor aanmelden.

Meer dan 3600 mensen uit Katwijk onvingen het compliment... lees hier de nabeschouwing

Mensen op een duofiets met scherm

Heel makkelijk vrijwilligersvacatures vinden en aanbieden
In Katwijk doet ruim 50% van de mensen vrijwilligerswerk. Toch staan er zo'n 200 vrijwilligersvacatures open. Vrijwilligerswerk is maatwerk, zowel voor de vrijwilliger als voor de organisatie. Het vinden van vrijwilligerswerk kan nu ook op de online vacaturebank. De plek waar je makkelijk kunt zoeken op alle soorten vrijwilligerswerk en hoeveel tijd je hiervoor vrij hebt steken. Zo wordt meedoen heel gemakkelijk!


Hoe werkt het?
In één oogopslag zie je wat de vrijwilligersfunctie inhoudt en wat er van je wordt verwacht. Met één druk op de knop meld je je aan. Je zit dan nog aan niets vast, maar een enthousiast vrijwilliger van de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Inspireer mij met leuke vacatures
Ik plaats graag een vacature

Een man met een boek in zijn handen. Op de achtergrond staat een vliegtuigtrap.

Mooie verhalen over vrijwilligerswerk

Lees in 2022 iedere maand een interview met een vrijwilliger uit Katwijk! We nemen u mee in een kijkje achter de schermen. Wat gebeurt daar? Welke geheimen zijn er te vertellen? Wie zijn deze vrijwilligers en waar komt hun bevlogenheid vandaan? Deze maand stellen we Peter Korbee aan u voor van bezoekerscentrum vliegveld Valkenburg.
 


Bekijk het overzicht aan mooie verhalen over vrijwilligerswerk