Vacature Sociaal Werker HBO Kerkelijk gelieerd jeugdwerk, 14 uur per week

Welzijnskwartier is een ondernemende organisatie die samen met anderen stimuleert dat mensen actief meedoen en mee kunnen blijven doen aan de samenleving, ongeacht hun leeftijd, achtergrond of beperking. Het bevorderen van de zelfredzaamheid en het welzijn van kwetsbare groepen en personen staat daarbij voorop.

06-04-17Het Vrijwilligers informatiepunt (VIP) van Welzijnskwartier bevordert, versterkt en promoot het vrijwilligerswerk in de gemeente Katwijk. Voor een onderdeel van VIP zijn wij op zoek naar een

Sociaal werker HBO, gespecialiseerd in het ondersteunen en adviseren van vrijwilligers in het kerkelijk gelieerd jeugdwerk

voor 14 uur per week, voorlopig voor de duur van 1 jaar

De functie

Welzijnskwartier heeft van de gemeente Katwijk de opdracht gekregen om vrijwilligers in het kerkelijk (gelieerd) jeugdwerk in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg te adviseren en ondersteunen. Voor deze functie zoeken we momenteel een sociaal werker, die samen met een collega invulling geeft aan deze taak.

Activiteiten zijn: het geven van advies, informatie en deskundigheidsbevordering op maat, over allerlei uiteenlopende zaken rondom het kerkelijk gelieerd vrijwilligerswerk, met uitzondering van geloofsinhoudelijke zaken.

Het signaleren en aanpakken van thema´s die binnen Katwijk breed spelen. Onder meer door het organiseren van activiteiten ter bevordering van de deskundigheid. Tevens door het opbouwen van een netwerk tussen vrijwilligers en organisaties binnen én buiten het kerkelijk (gelieerd) jeugdwerk, Katwijk breed. Je verzorgt ook de communicatie hieromtrent.

Profiel

Je hebt een HBO-diploma in de welzijnssector en/of je studeert momenteel voor een dergelijke opleiding.

Je bent een ervaren professional als het gaat om het adviseren, coachen en scholen van vrijwilligers(groepen).

Je hebt ervaring binnen welzijn en in het begeleiden van bijeenkomsten en het geven van cursussen.

Je hebt respect voor de christelijke geloofsovertuiging en hebt fijngevoeligheid voor kerkelijke nuances.

Je bent een echte netwerker, 'verbinder' en bruggenbouwer.

Je houdt van pionieren: je bent zelfstandig, initiatiefvol en ondernemend.

Je vindt het geen probleem om op onregelmatige tijden te werken.

Je bent in staat om met verschillende partijen zoals gemeente, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties samen te werken.

Wij bieden

Een boeiende, uitdagende, zelfstandige functie voorlopig voor de duur van 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Arbeidsvoorwaarden conform cao Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening, maximaal schaal 8.

Informatie

Voor meer inhoudelijk informatie over de functie kun je kijken via deze link en/of contact opnemen met Margreet Adam, margreetadam@welzijnskwartier.nl of tel: 06-1730 1582

Belangstelling of solliciteren?

Mail je motivatiebrief en CV uiterlijk woensdag 3 mei 2017 naar hr@welzijnskwartier.nl onder vermelding van 'vacature sociaal werker ondersteunen kerkelijke verenigingen.
De selectiegesprekken vinden plaats op 11 mei en 15/16 mei 2017.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.