Samen sterk tegen eenzaamheid

Donderdag 22 juni zal de Haringtocht 2017 van de Ronde Tafel Katwijk-Noordwijk bij Restaurant Spijs & Wijn in Valkenburg plaatsvinden. Het belooft een fantastische avond te worden waarbij een zo hoog mogelijke opbrengst voor het goede doel, veel gezelligheid én kwalitatief hoogstaand eten centraal staan. Dit jaar trekt de Ronde Tafel samen met Welzijnskwartier e.a. op in de actie ‘Samen sterk tegen Eenzaamheid’.

15-05-17Met de opbrengsten van de haringtocht verzorgen zij - tijdens de Week tegen de Eenzaamheid van 21 september t/m 1 oktober - een geheel verzorgde middag bij Restaurant Spijs & Wijn. Daarnaast worden dit jaar nieuwe samenwerkingsinitiatieven ondersteund die tijdens deze week plaats zullen vinden met als doel mensen met elkaar in contact te brengen. Samen willen we de eenzaamheid in Katwijk bestrijden door het aanbieden van activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn; ongeacht achtergrond, beperking of financiële middelen. Iedereen hoort erbij! Iedereen die het doel en initiatief wil sponsoren kan met een bijdrage van €65,00 deelnemen aan de Haringtocht. Dit doe je door je op te geven bij de Ronde Tafel. Wij maken ons samen sterk tegen de eenzaamheid.

Haringtocht anno 2017

De organisatoren van de Haringtocht 2017, de betrokkenen vanuit Welzijnskwartier en Dirk Haasnoot, de chef-kok van Restaurant Spijs & Wijn lichten samen de activiteiten van de Haringtocht 2017 en het goede doel toe:

"De Haringtocht bestaat al zo'n 15 jaar en is een ware happening. Dit jaar wordt de Hollandse nieuwe schoongemaakt door een van de beste haringschoonmakers van Katwijk. Er wordt live paling gerookt, de oesterman is terug van weggeweest en er is gezellige muziek aanwezig. Er zijn veelleuke kavels te veilen; een gratis overnachting in het penthouse van Huis ter Duin (waar oud-president Obama heeft geslapen), tickets voor een internationale voetbalwedstrijd of een diner bij Spijs & Wijn. Daarnaast zijn er ook grappige kavels zoals een ontbijtje op bed, geheel verzorgd door één van de Tafelaars. Ook is er een loterij waar de hoofdprijs een scooter is."

Korneel van der Plas; voorzitter van de Haringtochtcommissie: 'Dit jaar omarmen Welzijnskwartier, de Ronde Tafel en Restaurant Spijs & Wijn samen de 'Week tegen de Eenzaamheid'. Doel van de Haringtocht 2017 is zo veel mogelijk geld op te halen voor verschillende initiatieven die plaatsvinden in deze week. We willen mensen die eenzaam zijn een zo leuk mogelijke dag bieden en kennis laten maken met het aanbod in de gemeente Katwijk. Daarnaast ondersteunen we nieuwe samenwerkingsinitiatieven die in deze week gepromoot zullen worden.'

Meedoen aan de Haringtocht

Vanuit de Ronde Tafel worden er zo'n 500 personen direct uitgenodigd voor dit evenement, maar iedereen kan meedoen aan de Haringtocht. Als je het doel 'Samen Sterk tegen Eenzaamheid' wil sponsoren kun je meedoen. Aanmelden hiervoor kan tot 20 juni bij de Ronde Tafel via www.facebook.nl/haringtocht of haringtocht@rt115.nl. Kosten voor deelname zijn €65, -

Bas van der Meij, medeorganisator van de Haringtocht: 'We hebben gekozen voor een Amerikaanse biedingsmethode. Dat wat je extra biedt ten opzichte van de voorgaande bieder, doneer je ook daadwerkelijk, ongeacht of je het kavel uiteindelijk krijgt. Op deze manier kunnen ook mensen met een bescheiden beurs meedoen en kans maken op een kavel. Iedere deelnemer maakt met zijn deelname al kans op een diner bij Spijs & Wijn.'

Ontstaan van samenwerking

Korneel: 'We zijn een stel jongens in de leeftijd van 26 t/m 40 jaar die maatschappelijk betrokken willen zijn door (lokale) initiatieven te ontplooien of te ondersteunen. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld geld opgehaald voor "SMA de wereld uit!" van het Prinses Beatrix Spierfonds. We zijn ook actief bij het doel betrokken geweest als vrijwilligers op de SMA familiedag in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen en dat heeft ons echt geraakt. Daarna hebben we ons voorgenomen actief bij de goede doelen betrokken te blijven. Iemand had Welzijnskwartier voorgesteld. We hebben contact opgenomen en gevraagd naar de mogelijkheden.

Piet van Arkel; directeur Welzijnskwartier vertelt verder: 'Het is een leuke samenloop van omstandigheden dat we samenwerken met de Ronde Tafel. Welzijnskwartier zet zich dit jaar in voor de versterking van de lokale samenwerking rondom eenzaamheid. Het verzoek van de Ronde Tafel om samen op te trekken was voor ons echt een mooie kans. Hierdoor kunnen we samenwerken met het bedrijfsleven, en extra middelen inzetten in het bestrijden van eenzaamheid.

Dirk Haasnoot; eigenaar en chef-kok van Spijs & Wijn:. 'Ik doe al geruime tijd mee aan de Haringtocht en stel dit jaar graag mijn restaurant en kookkunsten beschikbaar tijdens de ' Week tegen de Eenzaamheid'.Eenzaamheid kan iedereen overkomen en is een thema dat me raakt. Ik zet me daarom graag in voor dit goede doel. Het liefst sponsor ik in natura door mooie gerechten neer te zetten. Dat is voor een ondernemer zoals ik, leuk en praktisch.

Korneel: 'Bij de Tafel is, naast veel lol hebben met elkaar, het lokaal maatschappelijk betrokken zijn heel belangrijk. Juist door lokale initiatieven te steunen, willen we ons onderscheiden en hopen we dat jongens van onze leeftijd enthousiast worden en zich ook aansluiten bij ons. Iedereen heeft het ontzettend druk en toch worstelen we allemaal met de vraag hoe we iets voor een ander kunnen betekenen. Door ons als club actief aan maatschappelijke doelen te verbinden, hopen we het verschil te kunnen maken. Dit jaar staan we "Samen sterk tegen Eenzaamheid", u doet toch ook mee?