Katwijk Sterk: tegen eenzaamheid en voor dementievriendelijk

Dementie en Eenzaamheid in gemeente Katwijk? We praten er niet altijd over, maar het komt wel voor, en waarschijnlijk meer dan u denkt! Uit recent onderzoek van de GGD telt de gemeente Katwijk 5.200 (8%) ernstig eenzame inwoners. Daarnaast hebben 1012 (1,5%) inwoners van Katwijk een vorm van dementie. Daarbij horen 2419 (3,75%) inwoners die intensief voor hun naaste met dementie zorgen en mantelzorger zijn. De verwachting is dat deze cijfers de komende jaren alleen maar zullen stijgen. Omdat veel inwoners dagelijks met Eenzaamheid of Dementie te maken hebben, heeft gemeente Katwijk Welzijnskwartier de opdracht gegeven deze thema's aandacht te geven. Afgelopen juni was er een geslaagde conferentie waar vele lokale organisaties na hebben gedacht over oplossingen voor de toekomst. Nu is het nu tijd voor actie!

Doe mee aan de actieweek en maak Eenzaamheid bespreekbaar

Van 21 september t/m 1 oktober 2017 doet Katwijk mee aan de 'landelijke Week tegen de Eenzaamheid' en 'Wereld Alzheimerdag'. Tijdens deze 'week' worden er in onze gemeente door vele lokale partijen activiteiten georganiseerd. Er is een breed aanbod voor iedereen. Met de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende activiteiten en organisaties, die iets organiseren om eenzaamheid te voorkomen of te bestrijden. Het belangrijkste is dat er over Eenzaamheid en Dementie gepraat mag worden. Het is iets wat ons allemaal kan overkomen en we soms niet in de hand hebben.

Met dank aan de Haringtocht

Tijdens de veiling van de jaarlijkse Haringtocht is er €30.000 opgehaald. Met deze fantastische opbrengst worden verschillende activiteiten in de actieweek ondersteunt, maar ook nieuwe projecten worden opgezet.

Kom naar de Pop up Informatiepunten

Tijdens de lokale actieweek zijn er bijna dagelijks Pop-up informatiepunten, waar u welkom bent met uw vragen en verhalen. Ook als u bezorgd bent over iemand in uw omgeving of als mantelzorger soms in de knel zit. Laten we er gewoon over praten. Elk Informatiepunt is er voor iedereen, en geeft aandacht aan een bepaald thema. Zie Buurtbanken.

Doe mee aan de actieweek en kom langs!
Het volledige programma van de actieweek staat op 12 september in de Katwijk Speciaal en op 14 september in de Rijnsburger en op www.welzijnskwartier.nl

We hopen u te mogen ontmoeten!