Street4You op de Poolster

Op woensdag 16 mei wordt de Street4You in Katwijk Noord georganiseerd rond de Poolster in Rijnsoever. Street4You! is een wijkgerichte activiteit, van 13.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen, jongeren en volwassenen meedoen aan verschillende activiteiten. Bewegen en gezonde voeding lopen als een rode draad door de dag.

Na jaren Street4You op het Boekhortsplein verhuist deze dit jaar naar de Poolster, de reden hiervoor is dat er vanuit Twiedrie, een ouderen servicepunt, een verzoek kwam of wij iets konden betekenen in de overlast die zij ervaren met de jongeren en kinderen uit de buurt en van de school. In samenspraak met het jongerenwerk is toen besloten de Street4You bij de Poolster te houden. Dit verandert niets aan de activiteiten natuurlijk, er zijn weer allerlei leuke dingen te doen voor kinderen en jongeren. Er wordt een voetbaltoernooi gehouden, er zijn verschillende workshops zoals, graffiti, streetdance en jongleren. Voor de aller kleinste is er een speciale kinderhoek, waar kinderen kunnen knutselen, blikgooien, zaklopen, koekhappen, en nog veel meer. En natuurlijk kunnen er weer gezonde smoothies worden gemaakt .

Naast Twiedrie, zijn ook de Rehobothschool en de Maranathakerk benaderd om mee te werken aan dit evenement. Gezamenlijk is een programma samengesteld, waar ook de kerk en buurtkamer Twiedrie een rol in hebben. Aangezien het 15 mei de "Dag van het gezin" is,een dag waarop wordt stilgestaan bij het belang van het gezin, richten de kerk en Twiedrie zich met hun activiteit ook op de ouders van de kinderen. De kerk zal een speurtocht in en rond de kerk houden voor kinderen en hun ouders. De ouderen van Twiedrie zullen de koffie corner verzorgen en de bezoekers de gelegenheid bieden om wat nader kennis te maken met de buurtkamer. Zij zullen Twiedrie open stellen voor bezoekers, zodat jong en oud ziet wat daar allemaal gebeurt voor en door de ouderen in de flat. Met het idee dat als men elkaar kent, men elkaar makkelijker aanspreekt en meer rekening met elkaar houdt. Door de organisatie van een Street4You willen we proberen de overlast te verminderen, zodat er meer onderling begrip ontstaat.