Komt u als nieuwe mantelzorger bij ons op de koffie?

Bent u mantelzorger en vindt u steeds niet het moment om zich bij ons in te schrijven? Dan is dit uw kans! Op woensdag 13 juni van 9.30 uur tot 11.30 uur zijn wij met het team van Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning aanwezig bij Brownies & downies, Noordeinde 1a in Katwijk. U kunt u zich dan gratis bij ons inschrijven. Wij bieden u een kopje koffie/thee met een brownie naar keuze aan.

Sociaal werker Annabel Gerritsen legt uit "een inschrijving verplicht je tot niets, maar het biedt je wel een soort van vangnet, de zekerheid dat er mensen voor je zijn wanneer je het nodig hebt. Zelfs als je nu nog geen behoefte hebt aan steun, is het goed om je in te schrijven. De gemeente krijgt dan namelijk een beter beeld van hoeveel mantelzorgers er zijn en daarmee komt er ook meer aandacht en ondersteuning voor de mantelzorger."

In Nederland zorgen zo'n 4,4 miljoen mensen voor een naaste die extra zorg nodig heeft. Dit zorgen voor elkaar is onmisbaar in onze samenleving. Dit wordt ook wel mantelzorg genoemd. Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen; het overkomt hen door de emotionele band die er is met degene die zorg nodig heeft. Herkent u dit? Dan bent u mantelzorger.

Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden. Onze sociaal werkers luisteren naar uw verhaal, geven informatie, bieden lotgenotencontact en organiseren bijeenkomsten waar u als mantelzorger even los kunt zijn van de zorg of informatie krijgt over een bepaald thema.

Inschrijven kan ook digitaal via onze website www.welzijnskwartier.nl.