Week van de mantelzorg groot succes

Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseerde dit jaar voor het eerst de week van de mantelzorg. Mantelzorgers konden dit jaar voor het eerst kiezen uit maar liefst vier verschillende activiteiten.


De week van de mantelzorg ging van start op maandag 5 november met een heerlijk sate buffet om daarna met elkaar te gaan bowlen bij Lucky's Bowling in Warmond. Op dinsdag 6 november hebben wij onze collega mantelzorgers binnen Welzijnskwartier in het zonnetje gezet met een koffie uurtje en een klein presentje. Woensdag 7 november zijn we gaan wandelen in het Panbos onder leiding van Jet Parlevliet, Henk de boswachter en Anita de stadsboerin. Na afloop werden we warm ontvangen met koffie met appeltaart in het Theehuis. Donderdag 8 november waren wij te gast bij Herberg Welgelegen voor een high wine met overheerlijke hapjes. De week sloten wij af op zaterdag 10 november in Induyn met een heerlijk visbuffet van Dirks Vishandel, een optreden van zangeres Roselle en tot slot de bingo met heel veel fantastische prijzen. "Blij en verrast waren we dat zoveel horeca, winkeliers en kleine zelfstandigen in de Gemeente Katwijk hier belangeloos aan wilden meewerken".

"Wij zijn blij met deze nieuwe opzet," vertelt Annabel Gerritsen, sociaal werker bij Welzijnskwartier. "Doordat mantelzorgers konden kiezen uit een activiteit die bij hun past hebben wij veel nieuwe gezichten gezien en positieve reacties ontvangen. Ook de kennisquiz en evaluaties die wij hebben gedaan tijdens alle activiteiten heeft ons nieuwe informatie gegeven waar wij met het team mee aan de slag kunnen."

Wilt u volgend jaar ook komen? Meld u zich dan bij ons aan als mantelzorger. Dit kan via de website www.welzijnskwartier.nl of bel naar 071-4033323.