Koffieochtenden voor mantelzorgers

Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseert in 2019 koffieochtenden voor mantelzorgers in de gemeente Katwijk. Op woensdag 6 februari a.s. kunnen mantelzorgers elkaar voor het eerst ontmoeten in Herberg Welgelegen, het Boonrak 21 in Valkenburg. Er volgt ook nog een koffieochtend in Katwijk en Rijnsburg.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen zij voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden, want andere mantelzorgers begrijpen de problemen maar al te goed. Daarom organiseert Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning koffieochtenden. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Medewerkers van het team Mantelzorgondersteuning ontvangen u met een kopje koffie of thee en zijn aanspreekpunt voor het stellen van vragen. Ook nieuwe mantelzorgers zijn van harte welkom om zich bij ons te komen inschrijven. Een inschrijving verplicht u tot niets, maar het biedt u wel een soort van vangnet, de zekerheid dat er mensen voor je zijn wanneer u het nodig heeft. Zelfs als u nu nog geen behoefte heeft aan steun, is het goed om u in te schrijven. De gemeente krijgt dan namelijk een beter beeld van hoeveel mantelzorgers er zijn en daarmee komt er ook meer aandacht en ondersteuning voor de mantelzorger.

Inloop is mogelijk van 10.00 tot 11.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee wordt u aangeboden. Aanmelden is niet noodzakelijk maar om een idee te krijgen hoeveel mensen wij kunnen verwachten kunt u mailen aan mantelzorg@welzijnskwartier.nl of bel naar 071-4033323.