Vacature ervaren Jongerenwerker, 24 - 32 upw

Welzijnskwartier is een organisatie in beweging. In de overgangsfase naar een procesgerichte organisatie, waarin we wijkgericht gaan werken zijn wij op zoek naar een

Ervaren Jongerenwerker, voor 24 - 32 uur per week

De opdracht
De opdracht vanuit de gemeente Katwijk en Welzijnskwartier is om jongeren te ondersteunen met (lichte) problematiek en hen te begeleiden in trajecten die hun ontwikkeling (weer) in goede banen leidt. Bij zwaardere problematiek wordt samen met de jongere het CJG en/of de hulpverleningsinstanties uit het netwerk ingeschakeld.

De focus ligt op preventie en vroeg signalering van (groepen) jongeren op straat om overlastsituaties te voorkomen door hen te stimuleren tot een gezonde, actieve vrijetijdsbesteding. Ook eenzaamheid onder jongeren is een aandachtsgebied.

De functie

Als sociaal werker jongerenwerk ga je vorm en inhoud geven aan wijkgericht werken in Katwijk. Talentcoaching is een belangrijk onderdeel van je functie, evenals het ambulante werk. Je hebt een visie op het werkveld en je bent in staat dit op een heldere manier op papier te zetten, onder andere in de vorm van projectplannen. Je werkt vanuit een wijkteam, je bent vraagbaak voor je vakgenoten, spart met collega's en ondersteunt ze bij het uitvoerende werk. Je bent ook de vakinhoudelijke sparringpartner voor de teamleider(s) en je houdt het overzicht.

Jouw profiel

Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau, een coachingsopleiding is een pré

  • Je hebt kennis van het sociaal domein en de sociale kaart
  • Je hebt kennis van interventiemethodieken
  • Je hebt kennis van sociaal gerelateerde vraagstukken op meerdere leefgebieden en inzicht in diversiteit aan leefstijlen van mensen
  • Je bent flexibel en breed inzetbaar
  • Je ervaring met het werken met vrijwilligers
  • Je bent in staat om in een hectische werkomgeving snel te schakelen
  • Je werkt praktisch, resultaatgericht en met gevoel voor verhoudingen
  • Je bent ondernemend, communicatief en je kunt goed zelfstandig en in teamverband werken
  • Je bent bereid ook 's avonds en in het weekend te werken

Wij bieden
Een boeiende, zelfstandige functie, in eerste instantie voor de duur van 7 maanden, met uitzicht op vast dienstverband. Arbeidsvoorwaarden schaal 8 conform cao Sociaal Werk.

Informatie
Voor meer inhoudelijk informatie over de functie kun je contact opnemen met Piet van Arkel, teamleider a.i. per email pietvanarkel@welzijnskwartier.nl of telefonisch 071-4033323.

Belangstelling of solliciteren?
Mail je motivatiebrief en CV uiterlijk 17 maart 2019 naar hr@welzijnskwartier.nl onder vermelding van 'Vacature Jongerenwerker'. Geef daarin aan wat jou geschikt maakt voor deze functie.

Privacy

Welzijnskwartier hecht er grote waarde aan dat verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt in overeenstemming met de bestaande wet- en regelgeving. Persoonlijke gegevens van sollicitanten worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd.

Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door Welzijnskwartier.

Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend voor de sollicitatieprocedure bij Welzijnskwartier worden gebruikt.

In de Privacyverklaring Sollicitanten kunt u lezen hoe Welzijnskwartier dit doet.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.