Internationale Vrouwendag 2019.

Op 8 maart wordt weer overal ter wereld de Internationale Vrouwendag gevierd en natuurlijk kan Katwijk niet achterblijven. De bedoeling van de Internationale Vrouwendag is de aandacht vestigen op de positie van de vrouw overal ter wereld om zodoende de rechten van de vrouwen te verbeteren. Dit jaar wordt Vrouwendag gevierd met een leuk en gevarieerd programma op vrijdag 8 maart van 18.00 uur tot ongeveer 22.00 uur in het de Rabobank Katwijk aan de Rogstraat.

Rabobank Leiden-Katwijk heeft ook dit jaar weer haar hele bovenverdieping gratis ter beschikking gesteld voor de Internationale Vrouwendag. Het wordt dus een viering met een prachtig uitzicht over Katwijk. Naast het ter beschikking stellen van de ruimte, wordt de koffie en thee door de Rabobank verstrekt en hebben een aantal medewerksters van de bank aangegeven mee te willen werken met de uitvoering. Als werkgroep zijn wij hier natuurlijk heel blij mee!

De werkgroep bestaat uit een aantal enthousiaste vrouwen die al 14 jaar de Internationale Vrouwendag in Katwijk organiseert, de groep verandert regelmatig van samenstelling, maar het doel blijft hetzelfde: De contacten tussen de verschillende groepen vrouwen in Katwijk bevorderen, hun positie versterken en kennismaken met de verschillende culturen die de Katwijkse samenleving rijk is.

Dit jaar wordt de Vrouwe van Katwijk prijs voor de 10 de keer uitgereikt en dat wordt natuurlijk gevierd. Iedereen wordt gevraagd feestelijke kleding aan te trekken, want we gaan er een echt feestje van maken!!!

Van 18.00 tot 19.00 uur is er de mogelijkheid om mee te doen aan een buffet, dat wordt verzorgd door de vrouwen uit verschillende culturen en zal een nationaal en internationaal karakter hebben. Kaarten hiervoor zijn alleen te koop in devoorverkoop voor € 7,50 bij Welzijnskwartier (Huize Callao) Callaoweg 1 en Buurtcentrum de Schelp, Suurmondstraat 1

Het programma ziet er als volgt uit:
17.00 uur Inloop
18.00 uur Gezamenlijke maaltijd (kaartjes alleen in de voorverkoop voor € 7,50)
19.15 uur Opening avondprogramma
20.30 uur Deelname aan verschillende workshops, Yoga (neem makkelijke kleding mee en een handdoek), Mindfulness, Volksdansen, EHBO, in gesprek met en meer…..
20.45 uur Pauze
21.00 uur Terugblik op 10 jaar Vrouwe van Katwijk met aansluitend de prijsuitreiking door wethouder Corien van Starkenburg
21.30 uur Feest!!!!

Moeders, oma's, dochters, vriendinnen en zussen, graag nodigen wij jullie uit om samen met ons de Internationale Vrouwendag te vieren op vrijdag 8 maart van 18.00 uur tot ongeveer 22.00 uur in de Rabobank, Rogstraat 2 in Katwijk.