Geef het door! - Arina Kuyt

Arina fietste vroeger graag op haar racefiets. Intensief sporten is voor haar niet meer mogelijk. “Geef het door” betekent voor haar dat haar kinderen lichamelijk gezond zijn. Ze wandelt nu wel regelmatig met haar moeder en dochter op het strand.

Omdat haar man vaart is hij veel van huis. Haar moeder is als hij van huis is een belangrijke steun en staat altijd voor haar klaar. Maar alleen lichamelijke gezondheid is voor haar niet alles, ook vindt ze het heel belangrijk dat ze geestelijk goed in hun vel zitten. Dat ze trots zijn op wie ze zijn.

Wees jezelf

Arina is blij dat zij waardering krijgt voor haar vrijwilligerswerk in het Buurtcentrum de Schelp en op de basisschool de Krulder. Hierdoor heeft ze veel meer zelfvertrouwen gekregen en dat draagt ze niet alleen over aan haar dochters maar ook aan anderen. Wees jezelf is dan ook haar motto.

Campagne 'Geef het door'

Fotografe Natascha Hulsebosch nam 10 foto's van inspirerende gezinnen en situaties in Katwijk Noord. De foto's laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van welzijn en gezond leven. Alledaagse situaties, gewoontes en gebruiken, vaak voorgeleefd door ouders en grootouders. De situaties zijn soms zo alledaags. Wat doorgegeven wordt lijkt vanzelfsprekend, maar is juist heel bijzonder. Door juist deze situaties uit te lichten willen we het gesprek op gang brengen. Over gezondheid, leefstijl en gewoontes. Om zo de wijk letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen.

De Geef het door-campagne is onderdeel van het project Wijk in beweging in Katwijk Noord. Dit is een samenwerkingsproject tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Welzijnskwartier.

Nieuwsgierig geworden? Bel of mail met Marloes de Mooij

Telefoon 06 – 13423863 – marloesdemooij@welzijnskwartier.nl