Yoga bij Femke

Iedere dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur wordt er bij het Vrouwencentrum Femke Yoga gegeven. Tijdens deze middag maak je kennis met Yin Yoga. Er worden oefeningen gedaan waarbij je leert ontspannen en je ademhaling te beheersen. Kosten per les zijn € 3,50, dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop.

Yoga vindt haar oorsprong in India, waar meditatie en soberheid een belangrijk onderdeel van Yoga is. In de westerse samenleving is yoga meer gericht op oefeningen waarbij u leert ontspannen en uw ademhaling te beheersen. Yin Yoga richt zich vooral op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft.

Voor de een is yoga een manier om te ontspannen, voor de ander is het een training om het lichaam soepel te houden. U wordt verzocht makkelijke kleding aan te trekken en een matje of kussen mee te nemen. Aan deze cursus kunnen een maximum aantal vrouwen deelnemen

Femke is gehuisvest in Buurtcentrum de Schelp, Suurmondstraat 1 in Katwijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet Rous, telefoon 0718894461 of email margrietrous@welzijnskwartier.nl.