Dakloze jongeren bij de Nacht Zonder Dak

​Verschillende Jeugdgroepen met hun leiding, gaan het veld van IJsclub Nooitgedacht in Valkenburg op vrijdagavond 21 juni in een grote krottenwijk veranderen. Welzijnskwartier organiseert 'Nacht Zonder Dak', waarbij zo'n 30 jongeren in zelfgebouwde hutten van karton en plastic de nacht door gaan brengen. Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en India, die hun nacht altijd op deze manier moeten doorbrengen.

De actie Nacht Zonder Dak is een initiatief van de christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear. De opbrengst van deze actie is bestemd voor projecten die Tear steunt in Bolivia, Kenia en India. Deze projecten helpen straatjongeren een toekomst op te bouwen door het geven van onderdak, begeleiding en onderwijs.

Tijdens de Nacht Zonder Dak kunnen de deelnemers genieten van een afwisselend programma. Door de Nacht Zonder Dak hebben jongeren de mogelijkheid om daadwerkelijk iets te doen voor leeftijdsgenoten die dagelijks op straat leven.

Belangrijk! We vragen een aantal begeleiders die samen met de jongeren (tussen 12-16 jaar) een nacht zonder dak gaan beleven. Per 5 jongeren zoeken we 1 begeleider van minimaal 18 jaar. NZD start op 21 juni rond 16:00- 09:00 de volgende morgen. Eind mei eindigt de inschrijving. Er wordt ook verwacht dat de jongeren het sponsorgeld ophalen tussen het moment van inschrijven en 21 juni. Het evenement gaat pas door bij minimaal 25 deelnemers. Er mogen slaapzakken meegenomen worden maar echte bikkels slapen alleen onder een kartonnen hut net als de straatkinderen.

Begeleiders en jongeren die mee willen doen, kunnen zich opgeven bij Ton Heemskerk of Sanne Alblas, tel. 0640945893 of per email: tonheemskerk@welzijnskwartier.nl