Geef het door! - Familie Varkevisser

Ook familie Varkevisser geeft het door De familie Varkevisser bestaat uit vader en moeder, zoon en twee dochters. Als gezin doen zij heel veel met elkaar. Daarom vinden zij Wijk in Beweging belangrijk en doen zij mee met deze fotocampagne. En niet alleen maar over praten maar ook zelf een bijdrage leveren.

De familie Varkevisser is een levendig gezin en wil graag doorgeven dat samen zijn met gezin, familie en vrienden echt heel belangrijk is. Het is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. De gemene deler in dit gezin is spelen, vrijheid, geloof en muziek. En dat willen zij graag met anderen delen.

Als gezin pakken zij activiteiten op als samen fietsen, wandelen, midgetgolfen, bowlen, gezelschapsspellen en nog veel meer. Al pratende worden zij er allemaal enthousiast van. Spelletjes doen aan tafel of buiten basketballen op het basketveld dat vlak naast het huis staat. Of lekker naar de duinen toe lopen om samen van de natuur te nieten. Vader en zoon delen een gezamenlijke passie en dat is het beoefenen van vechtsporten, zoals Jiujitsu en karate.

Esther en Michel benadrukken hoe belangrijk Wijk in Beweging is. Er is steeds meer bekend over de gevolgen van ongezond leven. Volgens hen is het goed om ouders en kinderen te stimuleren om juist gezonder te leven. Als gezin leveren zij hier graag een bijdrage aan, zoals meedoen met deze fotocampagne. Esther en Michel proberen het belang van gezond eten, sporten en bewegen, op een speelse manier, aan de kinderen mee te geven. Bewustwording van gezond leven moet niet dwingend gebeuren, want dan bereik je niet altijd het gewenste resultaat. Kortom, samen genieten en samen bewegen.

Campagne 'Geef het door'

Fotografe Natascha Hulsebosch nam 10 foto's van inspirerende gezinnen en situaties in Katwijk Noord. De foto's laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van welzijn en gezond leven. Alledaagse situaties, gewoontes en gebruiken, vaak voorgeleefd door ouders en grootouders. De situaties zijn soms zo alledaags. Wat doorgegeven wordt lijkt vanzelfsprekend, maar is juist heel bijzonder. Door juist deze situaties uit te lichten willen we het gesprek op gang brengen. Over gezondheid, leefstijl en gewoontes. Om zo de wijk letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen.

De Geef het door-campagne is onderdeel van het project Wijk in beweging in Katwijk Noord. Dit is een samenwerkingsproject tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Welzijnskwartier.

Nieuwsgierig geworden? Bel of mail met Marloes de Mooij

Telefoon 06 – 13423863 – marloesdemooij@welzijnskwartier.nl