Iedereen kan vrijwilliger worden!

Op zondagmiddag heeft Jan Holten (vrijwilliger), coördinator parasport en schoolsport, bij Tafeltennis Vereniging Rijnsoever ongeveer 16 sporters rondlopen/-rijden en 8 tot 10 begeleiders. En deze begeleiders zijn allemaal vrijwilliger; ook Aseel al Amodui. Jan vindt het vanzelfsprekend dat iedereen een kans krijgt en geeft aan iedereen te kunnen gebruiken. Ook nieuwe vrijwilligers die door een zorgorganisatie of overheidsinstantie worden doorgestuurd. Populair wordt hier regelmatig ‘iemand met een rugzakje’ genoemd. Wat Jan betreft komt iemand met een plunjebaal. Iedereen is welkom!

Tijdens deze middag zorgen de vrijwilligers dat alles klaarstaat als de sporters komen, zorgen voor een leuke pot tafeltennis en sluiten af met een drankje. Dat kan toch iedereen!

Advies van Jan aan andere vrijwilligersorganisaties om met alle vrijwilligers aan de slag te gaan. En kom je tot de conclusie dat het niet werkbaar is dan geef je dat aan.

En het advies aan de zorgorganisaties waar de sporters vandaan (kunnen) komen: geef ze een kans. De sporters hebben een leuke middag vol plezier.

Op woensdag 5 juni vindt de thema avond 'Vrijwilligers doelgroepen' plaats. Deze bijeenkomst richt zich op alle organisaties in Katwijk, Rijnburg en Valkenburg waar vrijwilligers actief zijn. Tijdens deze avond zijn er workshops van diverse zorgorganisaties om het gesprek met de vrijwilligersorganisaties te initiëren. Wat kan een vrijwilliger uit een andere hoek voor jouw organisatie betekenen?
Meer informatie over deze avond vindt u hier