Vacature Sociaal Werker Trajectbegeleiding

Wegens vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een

Sociaal Werker Trajectbegeleiding

Voor 32- 36 uur per week, voorlopig voor de duur van 1 jaar

De functie
De opdracht vanuit de gemeente Katwijk en Welzijnskwartier is om, vanuit de participatiewet, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (denk aan mensen met een bijstandsuitkering, een beperking of statushouders) te ondersteunen. Dit doen wij door middel van o.a. culturele en sportieve activiteiten, taalontwikkeling, vrijwilligerswerk en werkervaringsplekken. Het einddoel hierbij is een betaalde baan. Jouw taak is de uitvoering van de trajectbegeleiding van statushouders. Je doet suggesties voor een zinvolle weekbesteding en gaat hierover met hen in gesprek. Dat betekent het zoeken naar - en inplannen van- passende activiteiten, zoals sport, taalles, wijkactiviteiten en vrijwilligerswerk. Dit alles om de integratie en taalverwerving te bevorderen, een netwerk op te bouwen en zinvol bezig te zijn. Met een pragmatische instelling signaleer je mogelijkheden en in nauwe samenwerking met je collega's en vrijwilligers stimuleer je de deelnemers vanuit hun eigen kracht stappen te zetten naar zo veel mogelijk zelfstandigheid. Je bent enthousiast over je werk en wil dat graag delen. Je geeft presentaties bij toekomstige samenwerkingspartners en verzorgt artikelen op het gebied van communicatie en promotie en bent actief op social media.

Profiel

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een opleiding sociaal of maatschappelijk werk.
  • Je hebt ervaring en affiniteit met de doelgroep.
  • Je bent digitaal vaardig.
  • Je bent een teamplayer en bruggenbouwer, die mensen en organisaties met elkaar kan verbinden.
  • Je bent flexibel en schakelt moeiteloos tussen verschillende doelgroepen.
  • Je werkt praktisch, resultaatgericht en met gevoel voor verhoudingen.
  • Je hebt ervaring met het werken met vrijwilligers.
  • Je bent ondernemend, communicatief en je kunt goed zelfstandig werken.
  • Registratie als professional bij het Registerplein of het SKJ is een pré

Wij bieden
Een boeiende, zelfstandige functie, in eerste instantie tijdelijk voor 1 jaar. Werktijden zijn in overleg. Arbeidsvoorwaarden schaal 8 conform cao sociaal werk.

Informatie
Voor meer inhoudelijk informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw Gwen Spies ( gwenspies@welzijnskwartier.nl ).

Belangstelling of solliciteren?
Mail je motivatiebrief en CV uiterlijk 1 november 2019 naar hr@welzijnskwartier.nl onder vermelding van 'Vacature Sociaal Werker Trajectbegeleiding'

Een verklaring omtrent het gedrag is een vereiste en zal voor indiensttreding worden aangevraagd.

Privacy

Welzijnskwartier hecht er grote waarde aan dat verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt in overeenstemming met de bestaande wet- en regelgeving. Persoonlijke gegevens van sollicitanten worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd.

Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door Welzijnskwartier.

Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend voor de sollicitatieprocedure bij Welzijnskwartier worden gebruikt.

In de Privacyverklaring Sollicitanten kunt u lezen hoe Welzijnskwartier dit doet.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.