Vacature ambulant sociaal werker jongeren

Welzijnskwartier is een organisatie in beweging. In de overgangsfase naar wijkgericht werken zijn wij op zoek naar een

Bevlogen en betrokken ambulant sociaal werkervoor jongeren (12+) in de Duin- en Bollenstreek

Voor 32 - 36 uur per week, voor de duur van een jaar

Wij zoeken een jongerenwerker die contacten opbouwt met verschillende doelgroepen jongeren en deze constructief onderhoudt. Je houdt hierbij rekening met preventie, educatie, voorlichting en vorming en bent organisatiesensitief.

We zijn op zoek naar een jongerenwerker met een hands-on-mentaliteit, die initiatief neemt, weet van doorpakken en flexibel inzetbaar is. Dit betekent dat je bereid ben deels in de middag- en avonduren en in het weekend te werken , in diverse gemeenten binnen de Duin- en Bollenstreek waar Welzijnskwartier actief is.

De functie

Als sociaal werker ben je aanwezig in de leefwereld van jongeren om de jeugd te motiveren en uit te dagen hun talenten en vaardigheden te ontdekken en in te zetten. Je bent zichtbaar en langdurig aanwezig op straat. Je hebt inzicht in groepsdynamica, je communiceert makkelijk met de doelgroep en hebt ervaring met cultuursensitief werken.

De ketenaanpak is een belangrijk onderdeel van je werk. Je werkt daarbij samen met netwerkpartners zoals politie, CJG en de gemeente. Samen maak je wijk- en groepsanalyses, stel je plannen op en voer je deze uit.

Het resultaat van jouw werk is een veilige wijk, contact tussen jongeren en hun omgeving, activiteiten voor en door jongeren, jongeren die zich ondersteund en gehoord voelen en het voorkomen van jongerenoverlast .

Dit ben jij

 • Je staat stevig in je schoenen, je weet waar de jongeren zijn, stapt op hen af, weet wat er speelt, spreekt ze aan en bouwt een vertrouwensband met ze op.
 • Je bent goed in improviseren en niet snel van je stuk te brengen.
 • Je bent sterk in (digitale) communicatie.
 • Je hebt een leidende rol in het samenwerkingsnetwerk rondom de doelgroep.
 • Je bent een fijne collega en hebt relativeringsvermogen en humor.

Dit heb jij

Een HBO werk- en denkniveau (Social work, MWD, CMV)

 • Kennis van het sociaal domein en de sociale kaart
 • Kennis van interventiemethodieken
 • Een ondernemende houding en leergierig
 • Flexibiliteit en brede inzetbaarheid
 • Schrijfvaardig, in staat om analyses, plannen en rapportages te schrijven
 • Bereidheid ook 's avonds en in het weekend te werken

Wij bieden

 • Een boeiende, zelfstandige functie in een uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 32 – 36 uur per week, voor de duur van 1 jaar.
 • Arbeidsvoorwaarden schaal 8 conform cao Sociaal Werk.

Informatie
Voor meer inhoudelijk informatie over de functie kun je contact opnemen met Jacqueline Aandewiel, per email JacquelineAandewiel@welzijnskwartier.nl of telefonisch 071-4033323.

Belangstelling of solliciteren?
Mail je motivatiebrief en CV uiterlijk 1 februari 2020 naar hr@welzijnskwartier.nl onder vermelding van 'Vacature ambulant Jongerenwerker'. Geef daarin aan wat jou geschikt maakt voor deze functie.

Een verklaring omtrent het gedrag is een vereiste en zal voor indiensttreding worden aangevraagd.

Privacy

Welzijnskwartier hecht er grote waarde aan dat verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt in overeenstemming met de bestaande wet- en regelgeving. Persoonlijke gegevens van sollicitanten worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd.

Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door Welzijnskwartier.

Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend voor de sollicitatieprocedure bij Welzijnskwartier worden gebruikt.

In de Privacyverklaring Sollicitanten kunt u lezen hoe Welzijnskwartier dit doet.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.