Doe met jouw vereniging mee aan de digitale Week van de Amateurkunst 2020

Inschrijving verenigingen is geopend. Katwijk doet weer mee met de Week van de Amateurkunst (WAK). Deze vindt plaats van 20 t/m 27 juni 2020. De WAK is een landelijk initiatief waar de amateurkunst extra wordt belicht en verenigingen zich kunnen presenteren. Dit jaar doen we dit in een digitale vorm.

https://welzijnskwartier.nl/workspace/uploads/Plaatje-digitale-week-van-de-amateurkunst-2020.jpg

Een greep uit de mogelijkheden

-Livestreams via YouTube en Facebook voor optredens van theatergezelschappen en dansverenigingen
-Online workshops via Instagram
-Digitale tours door musea, waardoor kijkers genieten van 'kunst op afstand'
-Online presentaties, webinars, rondetafelgesprekken, lezingen en voorleesuurtjes

Meld je uiterlijk 25 mei aan

Kunstenaars en verenigingen kunnen gratis meeliften met de landelijk en lokale PR-campagne. Aanmelden kan tot 25 mei. Je kan met je vereniging een eigen aanbod creëren en via de campagne alle inwoners van Katwijk bereiken. Ook kun je meedoen met Kunst voor het Raam. Kijk voor de landelijke campagne ook op https://iktoon.nl/. Daarnaast staat dit jaar het thema 'Eenzaamheid' op één dag centraal. Ook hier kun je je gericht voor aanmelden.

'Kijk kunst! Voor het Raam'

Mensen zijn op allerlei manieren creatief en daardoor bezig met kunst. Deze amateurkunst verdient ook de aandacht. Dat kan door een expositie via je eigen raam in de maand juni! Via de actie 'Kijk kunst! Voor het Raam' kun je laten zien welke dierbaren worden gemist door een amateurkunstwerk van deze persoon voor het raam te hangen. Denk hierbij aan een schilderij gemaakt door een dochter die haar moeder mist, of een kunstwerk die een kleinkind heeft gemaakt van zijn of haar oma.

De organisatie van de WAK is in handen van Welzijnskwartier. Wij willen graag in gesprek om kennis te maken en ideeën en mogelijkheden door te nemen. Heb je vragen of wil je een afspraak maken, mail dan met claireverhulst@welzijnskwartier.nl.