Welzijnskwartier biedt gratis cursussen voor het kerkelijk jeugdwerk aan.

In opdracht van de gemeente Katwijk biedt Welzijnskwartier advies en ondersteuning aan de vrijwilligers in het kerkelijk jeugdwerk. Nu het kerkelijke seizoen weer van start gaat, komt Welzijnskwartier met een nieuw initiatief: de medewerkers zijn gratis ‘in te huren’ voor workshops voor vrijwilligers in het kerkelijk jeugdwerk.

Het aanbod bestaat uit een zestal workshops:

Teambuilding
Welke talenten en eigenschappen zijn er binnen jouw jeugdleiders-team? Hoe zet je die talenten optimaal in en blijft iedereen enthousiast?In 1,5 uur tijd krijg je inzicht in wat een ieder motiveert. Leuk om te doen als nieuw team om elkaar beter te leren kennen of je bestaande team mee op te frissen!
(duur: 1,5 uur, aantal deelnemers: 6-10 personen)

Kliederkerk en andere nieuwe vormen van kerk-zijn
Alles is in beweging. Alles lijkt ook steeds sneller te veranderen. Hoe kun je nu, in deze snel veranderende tijd, je christelijke boodschap overbrengen aan de nieuwe generaties? Gelukkig zijn heel veel mensen hiermee bezig! Welke nieuwe vormen' zijn er eigenlijk? Wat houden die in? Hoe sluit je nu eigenlijk aan bij de beleving van een kind? En wat heeft een concept als Kliederkerk aan jouw jeugdwerk toe te voegen? In deze workshop gaan we samen op zoek naar de mogelijkheden!
(duur: 1,5 uur, aantal deelnemers: 8-12 personen)

Verhalen vertellen aan kinderen
Als leiding van kinderen vertel je vaak wekelijks een verhaal. Hoe doe je dit leuk? Hoe zorg je dat er geen sleur in komt? Een inspirerende workshop voor leiding die eens wil proberen of "vertellen" wat voor hen is én voor leiding die toe is aan nieuwe ideeën.
(duur: 2 uur, aantal deelnemers: 8-12 personen)

Creatieve werkvormen
Iedere week een nieuw spel of leuke knutsel bedenken kan soms lastig zijn. Leer tijdens deze workshop creatief denken en wissel de leukste ideeën uit.
(duur: 1 uur, aantal deelnemers 8-12 personen)

Koers bepalen voor het jeugdwerk
Waar staan we met het jeugdwerk, waar willen we naartoe en hoe gaan we daar komen? Vragen die in 3 avonden beantwoord gaan worden, door jullie als kerkenraad, oudsten-team, jeugdraad of leiding van een jeugdgroep. Het is goed om eens in de 3 jaar te bepalen of je met iedereen op dezelfde koers zit. Ook kun je deze workshop gebruiken om met elkaar een nieuwe richting te bepalen.
(3 avonden van 1,5 uur, 6-10 personen)

Jongerendiaconaat & jongerenparticipatie
Heb jij ook vaak goede gesprekken met je jongeren over normen en waarden? En zou jij deze woorden ook weleens om willen zetten in daden? Dan is deze avond voor jou bedoeld! Wat zou je allemaal met je jongeren kunnen ondernemen in de samenleving? Wat zijn de wegen om de juiste activiteit te vinden? En hoe krijg jij je jongeren zo ver dat ze met je mee gaan?
(duur: 1,5 uur, aantal deelnemers: 6-10 personen)
Zouden jullie meer over dit onderwerp willen weten? Of het jeugddiaconaat verankeren binnen jouw jeugdwerk? In een begeleidingstraject denken wij met jullie mee. Duur en omvang van dit traject wordt bepaald n.a.v. jullie wensen en mogelijkheden. Het traject is verder kosteloos, tenzij jullie materiaal willen aanschaffen.

Algemene voorwaarden
Kosten: gratis
Locatie: op jouw locatie
Datum: in overleg
Bij interesse voor de workshop zal er contact worden opgenomen over de precieze verwachting van de workshop. Zo kan de inhoud worden afgestemd op jouw groep.
Staat de workshop die je zoekt er niet tussen? Schroom dan niet om contact op te nemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Mail voor meer informatie naar sannealblas@welzijnskwartier.nl

Meer informatie over de advies en ondersteuning van Welzijnskwartier voor de vrijwilligers in het kerkelijk jeugdwerk kun je hier lezen