Hoe werkt Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt

Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt bevordert, promoot en versterkt het vrijwilligerswerk binnen de gemeente Katwijk.

Dit doet Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt door het geven van informatie en advies, bemiddelen bij vrijwilligerswerk, het promoten van vrijwilligerswerk, het organiseren van trainingen en cursussen voor vrijwilligers en organisaties, het beheren van een vacaturebank voor vrijwilligers en het coördineren van de maatschappelijke stage.

Alle activiteiten worden georganiseerd door maatschappelijke makelaars, die zelf ook ervaring hebben binnen het vrijwilligerswerk. Op dinsdag en donderdag tussen 10.00 uur tot 12.00 uur, kunt u op Huize Callao langskomen zonder afspraak. Op woensdag kunt u bij ons inloopspreekuur langskomen in bibliotheek Hoornes/Rijnsoever van 13.00 - 16.00 uur.

Daarnaast zijn wij de hele week telefonisch en per mail bereikbaar. Voor meer informatie nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

Voor vrijwilligers

Het vrijwilligerswerk speelt in Katwijk een belangrijke en steeds grotere rol. Vrijwilligerswerk is niet alleen waardevol voor de maatschappij, maar kan ook iets betekenen voor u als vrijwilliger. Als vrijwilliger doet u iets voor een ander, en het werk wordt meestal als dankbaar en nuttig ervaren. Bent u al vrijwilliger?

Vacaturebank
Als u op zoek bent naar vrijwilligerswerk, kunt u in onze vacaturebank tal van leuke vacatures vinden. U moet zich eerst inschrijven om te kunnen reageren op vacatures. Als u online reageert op een vacature, sturen wij uw reactie door naar de betreffende organisatie. Als u graag vrijwilligerswerk wilt doen, maar u weet nog niet precies wat, kunt u een afspraak met ons maken. Wij bespreken dan de mogelijkheden en zoeken samen met u naar een passende vacature.

Cursussen
Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt biedt het gehele jaar een gevarieerd aanbod aan trainingen en cursussen. Zo is er voor aspirant vrijwilligers de cursus Oriëntatie op vrijwilligerswerk.

Daarnaast zijn er ook voor vrijwilligersorganisaties diverse cursussen. Het volledige cursusaanbod kunt u hier vinden.

VIP Plus
Voor mensen die belemmeringen ondervinden bij het vinden en behouden van vrijwilligerswerk organiseren we jaarlijks de cursus 'Kijk op mogelijkheden'.
Dit is een project waarbij extra begeleiding wordt geboden. Het accent ligt op het onderzoeken van welke mogelijkheden er zijn en vooral waar uw talenten liggen! Om meer informatie te ontvangen, of u aan te melden kunt u contact met ons opnemen.

VIP Café
Het VIP Café is een jaarlijkse activiteit waarbij vrijwilligers in het zonnetje worden gezet en worden bedankt voor hun inzet. Deze avond wordt meestal begin december georganiseerd, rond de Internationale Dag van de Vrijwilliger. Het is een feestelijke avond, waarbij in verschillende categorieën de Vrijwilligersprijzen worden uitgereikt. U kunt onder het genot van een hapje en een drankje in contact komen met andere vrijwilligers. Een avond speciaal voor vrijwilligers, want waar zouden we zijn zonder al deze mensen!

Waar kunt u ons vinden?
Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt
Huize Callao
Callaoweg 1, Katwijk
Telefoon: 071-4033323

E-mail: info@vipkatwijk.nl