Persoonsalarmering

Voor veel ouderen en gehandicapten vormt personenalarmering een belangrijke voorwaarde voor het behoud van de zelfstandigheid. Iemand die aangesloten is op een alarmeringssysteem kan, in geval van nood, 24 uur per dag en 7 dagen per week, toch hulp inroepen wanneer de telefoon onbereikbaar is.

Hoe werkt personenalarmering?
De personenalarmering bestaat uit een 'kastje' en een medaillon. Het kastje wordt naast de stroomtoevoer aangesloten op een analoge of digitale telefoonlijn. Het medaillon dient de gebruiker bij zich te dragen. Via een druk op een knop op het kastje of op het medaillon, kan contact worden gemaakt met de alarmcentrale. De alarmcentrale schakelt dan uw vooraf opgegeven contactpersonen in. Ook kunt u een professionele achterwacht opgeven als contactpersoon. De professionele achterwacht kan worden geleverd door de volgende zorgaanbieders;

Marente
www.marente.nl
Telefoon (071) 409 33 33

DSV
www.wzc-dsv.nl
Clientenservice (071) 409 29 40

Hoe kan ik persoonsalarmering aanvragen?
Het Welzijnskwartier plaatst personenalarmeringsapparaten voor verzekerden van Zorg en Zekerheid. U dient hiervoor een aanvraag te doen bij uw huisarts. De huisarts zal ons, indien hij/zij toestemming geeft, uw gegevens verstrekken waarna wij contact met u opnemen. Ook voor degene van wie de zorgverzekeraar de kosten niet vergoedt, of degene die niet tevreden is met het personen alarmeringsapparaat dat hun zorgverzekeraar verstrekt, kunnen wij een persoonsalarmering verzorgen. U dient hiervoor contact met Welzijnskwartier op te nemen.

Kosten?
Verzekerden bij Zorg en Zekerheid krijgen de huur van het apparaat vergoed, indien de huisarts een indicatie afgeeft. U dient alleen het abonnement op aansluiting op de alarmcentrale zelf te betalen (€ 5,00 p.m.). Deze kosten worden 2 x per jaar (in januari en juli) berekend en automatisch geïncasseerd.
Indien de huisarts geen indicatie of de zorgverzekeraar geen machtiging afgeeft, wordt particulier eenmalig aansluitkosten à € 70,- en maandelijkse huur à € 17,50 berekend.