Vacature Sociaal Werker Jongeren, Team Hillegom

Doe jij graag mee? Check onze vacatures!

Contact

Werken bij Welzijnskwartier

Sociaal Werker Jongeren, team Hillegom 
28 uur per week

In Hillegom werken Richard, Joyce en Soufian in het jongerenwerk en ze hebben enorm veel zin om met een nieuw teamlid te gaan knallen. Daarom zoeken ze jou. Want jij bent graag op straat en bouwt snel contact op met verschillende doelgroepen. Natuurlijk weet je ook op de digitale straat je weg te vinden en zou het top zijn als je Hillegom een beetje kent. Dat laatste is overigens niet noodzakelijk, belangrijker is dat je razendsnel leert hoe alle hazen in Hillegom lopen.  

De functie 
Als sociaal werker met tenminste 5 jaar ervaring weet je hoe je samenwerkt met partners als gemeente, CJG, politie, Halt en scholen. Gezamenlijk proberen jullie uitval te voorkomen en – indien nodig – jongeren toe te leiden naar passende (jeugd)zorg, werk of leertrajecten. Je bent creatief in maatgesneden activiteiten o.g.v. talentontwikkeling, educatie en voorlichting. Je bent flexibel en vindt het geen probleem in de avonduren en weekenden te werken. Per slot van rekening zijn jongeren juist dan op straat te vinden.   

 • Jouw handen jeuken, want in deze baan  
 • Gaat het om fantastische (risico)doelgroepen, die jouw begeleiding nodig hebben 
 • Kun je overzicht behouden, daadkracht tonen, methodisch en systematisch werken 
 • Al je communicatieve vaardigheden kwijt 
 • Kom je in een geweldig team dat openstaat voor jouw (nieuwe) ideeën  
 • Werk je zowel op (de digitale straat) als in jongerencentra    

Dit vind je ook top 

 • Je werkt op HBO-niveau op het gebied van social work 
 • Je komt in een informele organisatie volop in onwikkeling 
 • Je hebt veel ruimte voor invulling van je baan en voor persoonlijke ontwikkeling 
 • Je werkt 28 uur per week voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste baan 
 • Je arbeidsvoorwaarden zijn o.b.v. de CAO Sociaal Werk, maximaal schaal 8 

Welzijnskwartier 
Iedereen wil ertoe doen, zinvol bezig zijn, anderen ontmoeten en erbij horen. Wij ondersteunen al die mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Welzijnskwartier brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Dat doen we samen met inwoners, scholen, politie, zorgorganisaties, verenigingen en bedrijven. In Katwijk, Noordwijk, Lisse, Teylingen en Hillegom. 

Onze sociaal werkers en jongerenwerkers weten hoe mensen en buurten in hun kracht komen. We helpen (groepen) inwoners om zelf aan de slag te gaan. We richten ons op preventie, minder uitval en minder beroep op dure (zorg)voorzieningen. We ondersteunen partners bij het bouwen aan een inclusieve samenleving en weten hen razendsnel te vinden als uitval dreigt. 

Bij Welzijnskwartier werken zo’n 90 mensen en zijn ruim 400 vrijwilligers actief. We zijn volop in ontwikkeling met strategie, wijkteams en integraal werken. Hierdoor blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein. Intern noemen we deze beweging ‘De Expeditie’, waarbij de stip op de horizon duidelijk is en de weg ernaartoe vol gezamenlijke ontdekkingen. 

Solliciteren  
Wil je eerst nog wat extra informatie? Bel of app dan met Jeroen Gunneman, gebiedsmanager, 06-13425147. Meteen solliciteren? Mail je superkorte motivatie en CV naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal werker Hillegom. 

Een verklaring omtrent het gedrag is een vereiste en lever je vóór indiensttreding in. 

Privacy 
Welzijnskwartier hecht veel waarde aan jouw privacy. Wij volgen dan ook alle wet- en regelgeving. Jouw persoonlijke gegevens behandelen we vertrouwelijk en alleen voor deze sollicicatiatieprocedure. Met jouw sollicatie ga je akkoord met onze 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.