Vacature Sociaal Werker Jongeren

Doe jij graag mee? Check onze vacatures!
Scroll naar beneden!

Contact

Sociaal Werker Jongeren 
voor 32 -36 uur per week
in eerste instantie voor de duur van een jaar

Welzijnskwartier is een ondernemende sociaalwerk organisatie die stimuleert dat iedereen actief kan meedoen in de samenleving, met specifieke aandacht voor mensen voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is. Het bevorderen van de zelfredzaamheid en het welzijn van kwetsbare groepen en personen staat daarbij voorop. Bij Welzijnskwartier werken ongeveer 90 beroepskrachten en zijn ruim 400 vrijwilligers actief. 

Wij zijn actief in de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zijn volop in ontwikkeling. We werken actief aan onze deskundigheid en het vergroten van onze strategische waarde. Op deze manier blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein. De stip op de horizon is duidelijk en de weg ernaar toe vol gezamenlijke ontdekkingen. 

Nieuwe vacature!  
Als ambulante jongerenwerker loop je over van toffe ideeën voor jongeren, krijg je ruimte om te ontdekken, fouten te maken en te knallen met jouw collega's.  

Sociaal Werker Jongeren
32 -36 uur per week
in eerste instantie voor de duur van een jaar

Wil jij met jongeren aan de slag? En houd je wel van een uitdaging? Met veel vrijheid mag je jouw ideeën uitvoeren. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Je hebt een sterk team om je heen waar je naast hard werken ook lekker mee kunt lachen. Eens per maand doen we met het team een drankje. 

Wij zoeken een ervaren ambulant jongerenwerker - bij voorkeur bekend met ons werkgebied Katwijk en de Bollenstreek - die proactief contacten opbouwt met verschillende (interculturele) doelgroepen jongeren en deze constructief onderhoudt.   

De functie 
Je werkt samen met netwerkpartners als gemeente, CJG, politie en andere (hulp)partners om de dienstverlening van en naar de jongeren zo goed mogelijk te laten aansluiten. Doel is problemen op verschillende leefgebieden te verminderen, door jongeren toe te leiden naar passende zorg, werk en of leertrajecten. Je weet te bemiddelen en de belangen te behartigen van jongeren en (hulp)partners. Je betrekt jongeren en partners zo veel mogelijk bij de activiteiten en weet verbindingen te leggen om nieuwe activiteiten vorm te geven. De activiteiten hebben veelal een preventief karakter om problemen vroegtijdig te signaleren. Daarbij houd je rekening met talentontwikkeling, educatie, voorlichting en vorming.  

We zijn op zoek naar een jongerenwerker met een hands-on-mentaliteit, die initiatief neemt, weet van doorpakken en bereid is flexibel en in de avonduren en weekenden te werken.  

Wat vragen wij van jou als nieuwe collega? 

 • Je hebt een HBO-opleiding op het gebied van social work en aantoonbare ervaring met de (risico)doelgroep 
 • Je behoudt het overzicht en bent daadkrachtig, methodisch en systematisch onderlegd 
 • Je bent werkt integraal, bent communicatief vaardig en organisatiesensitief 
 • Je bent een ondernemende teamspeler en in staat deze (nieuwe) ideeën om te zetten naar concrete plannen en visiedocumenten  
 • Je bent zowel in de accommodatie als ook ambulant inzetbaar en weet tussen beiden soepel te manoeuvreren en prioriteiten te stellen    
 • Je bent flexibel, breed inzetbaar en bereid ook ’s avonds en in het weekend te werken 
 • Je staat geregistreerd bij het Registerplein of gaat je registreren 

Dus hou je van aanpakken, beschik je over relativeringsvermogen, heb je gevoel voor humor en vind je het leuk om met jongeren activiteiten te organiseren? Dan zoeken wij jou! 

Dit bieden wij 

 • In onze informele organisatie heb je vrijheid, zowel persoonlijk als met je team, en daarbij hoort ook verantwoordelijkheid 
 • Je krijgt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei 
 • 32 - 36 uur per week voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste baan  
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, maximaal schaal 8  

Solliciteren  
Wil je eerst nog wat extra informatie? Bel dan met Jeroen Gunneman, gebiedsmanager jeroengunneman@welzijnskwartier.nl 06-13425147. Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV uiterlijk 28 februari 2021 naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal werker Jongeren. Bij indiensttreding checken we referenties en vragen we een verklaring omtrent het gedrag. 

Privacy 
Welzijnskwartier hecht er grote waarde aan dat verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt in overeenstemming met de bestaande wet- en regelgeving. Persoonlijke gegevens van sollicitanten worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt door Welzijnskwartier. Deze gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld en uitsluitend voor de sollicitatieprocedure bij Welzijnskwartier gebruikt. In de Privacyverklaring Sollicitanten op onze site lees je hoe wij dit doen. 

Zie hiervoor ook de Privacyverklaringop onze website. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.