Sociaal Werker Wijkwerk (MBO), team Rijnsburg

Sociaal Werker Wijkwerk (MBO), team Rijnsburg  
voor 24 uur per week, tijdelijk 
voorlopig voor de duur van een halfjaar 

Wij zoeken in verband met ziekte collega een sociaal werker, bij voorkeur bekend met Katwijk/Rijnsburg, die proactief contacten opbouwt met verschillende doelgroepen in de wijk en deze constructief onderhoudt.  

Als sociaal werker wijkwerk werk je vanuit het Huis van de Buurt, De Burgt. Je houdt je bezig met stimuleren, ondersteunen en coachen. De ondersteuning richt zich op initiatieven van bewoners(groepen) en organisaties op het gebied van participatie, het signaleren van eenzaamheid, het bevorderen van sociale interactie, acceptatie en inclusie en vergroting van de samenredzaamheid in de wijk. Je werkt vanuit een integraal wijkteam aan de wijkopdracht 2021. 

Jouw aandachtsgebied is het coördineren en ondersteunen van activiteiten voor en met de bewoners in de wijk. Je werkt wijkgericht en onderzoekt de behoefte bij de doelgroep. In samenwerking met de wijkbewoners, vrijwilligers(groepen) en organisaties ondersteun je activiteiten.   

Je bent een brede professional, je werkt outreachend en methodisch. 

Profiel 

  • Je hebt een MBO-opleiding op het gebied van social work en aantoonbare ervaring met wijkopbouwwerk 
  • Je hebt ervaring en affiniteit met werken in de wijk 
  • Je bent een teamplayer en bruggenbouwer, die mensen en organisaties met elkaar kan verbinden. 
  • Je bent flexibel en schakelt moeiteloos tussen verschillende doelgroepen 
  • Je werkt praktisch, resultaatgericht en met gevoel voor verhoudingen. 
  • Je bent ondernemend, creatief en communicatief en je kunt goed zelfstandig werken 
  • Ben jij een handen-uit-de-mouwen type en ben je in staat jezelf snel in te werken, dan zoeken we jou! 

Dit bieden wij 

  • Een informele organisatie 
  • 24 uur per week, tijdelijk, voor een halfjaar in verband met ziektevervanging 
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, maximaal schaal 6 

Welzijnskwartier 

Iedereen wil ertoe doen, zinvol bezig zijn, anderen ontmoeten en erbij horen. Wij ondersteunen al die mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Welzijnskwartier brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Dat doen we samen met inwoners, scholen, politie, zorgorganisaties, verenigingen en bedrijven. In Katwijk, Noordwijk, Lisse, Teylingen en Hillegom. 

Onze sociaal werkers en jongerenwerkers weten hoe mensen en buurten in hun kracht komen. We helpen (groepen) inwoners om zelf aan de slag te gaan. We richten ons op preventie, minder uitval en minder beroep op dure (zorg)voorzieningen. We ondersteunen partners bij het bouwen aan een inclusieve samenleving en weten hen razendsnel te vinden als uitval dreigt 

Bij Welzijnskwartier werken zo’n 90 mensen en zijn ruim 400 vrijwilligers actief. We zijn volop in ontwikkeling met strategie, wijkteams en integraal werken. Hierdoor blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein. De stip op de horizon is duidelijk en de weg ernaartoe vol gezamenlijke ontdekkingen. 

Solliciteren  
Wil je eerst nog wat extra informatie? Bel dan met Margreet Adam, gebiedsmanager, 06-17301582 Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV zo snel mogelijk naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal werker Wijkwerk. Bij indiensttreding checken we referenties en vragen we een verklaring omtrent het gedrag. 

Privacy 
Welzijnskwartier hecht er grote waarde aan dat verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt in overeenstemming met de bestaande wet- en regelgeving. Persoonlijke gegevens van sollicitanten worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt door Welzijnskwartier. Deze gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld en uitsluitend voor de sollicitatieprocedure bij Welzijnskwartier gebruikt. In de Privacyverklaring Sollicitanten op onze site lees je hoe wij dit doen. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld