Stage Social Work MBO - gemeente Teylingen

Voor het schooljaar 2022/2023 zijn wij op zoek naar: 
Stagiair MBO Sociaal Werk 2e of 3e jaar

Voor het tienerwerk in gemeente Teylingen 

Ben jij klaar om jouw studie te verrijken met een uitdagende stage? Wil jij je opgedane kennis en vaardigheden toepassen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Deze stage geeft jou de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende facetten van het sociaal werk. 

Over Welzijnskwartier
Iedereen wil ertoe doen, zinvol bezig zijn, anderen ontmoeten en erbij horen. Wij ondersteunen al die mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Welzijnskwartier brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Dat doen we samen met inwoners, scholen, politie, zorgorganisaties, verenigingen en bedrijven. In Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen. 

Bij Welzijnskwartier werken zo’n 85 mensen en zijn ruim 300 vrijwilligers actief. Wij zijn een brede sociaalwerk organisatie in de Bollenstreek. We zijn vooruitstrevend en professioneel. We hebben onlangs het kwaliteitskeurmerk Sterk Sociaal Werk ontvangen als eerste organisatie uit de Duin- en Bollenstreek. 

We werken enerzijds vanuit wijkteams, waarin je samenwerkt met collega's gespecialiseerd in mantelzorg, sport & bewegen, jongerenwerk, wijkwerk, cultuur, verenigingsondersteuning en statushouders. Tegelijkertijd werken we vanuit vakgroepen met veel inhoudelijke expertise. We zijn hierdoor in staat om veel mensen te bereiken. 

Tienerwerk in de accommodaties Ex Voto en Fascinus 
Voor de doelgroep 10 tot 14 jaar organiseren we tienermiddagen, meidenmiddagen, workshops en klassenfeesten. De activiteiten zijn veelal recreatief van aard maar hebben als doel preventie, participatie en talentontwikkeling. Met preventie bedoelen we dat we thema’s als bijvoorbeeld nepnieuws, groepsdruk en grensoverschrijdend gedrag onderdeel laten uitmaken van het activiteitenaanbod. We werken aan participatie, door de tieners binnen deze activiteiten in te zetten voor andere doelgroepen en bijvoorbeeld thema’s als duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Met workshops graffiti, DJ, fotografie of muziekproductie zetten we in op talentontwikkeling. Door voeding, sport en bewegen eveneens onderdeel te laten uitmaken van het aanbod, richten we ons ook op het bevorderen van positieve gezondheid. Tenslotte werken we preventief door samen te werken met partners als  Voorieder1, Brijder verslavingszorg en de Bibliotheek. 

De functie
Als stagiair draai je mee met de taken van de beroepskrachten en ontwikkelingen binnen het tienerwerk. Hierbij kan je denken aan taken als: 

 • Het mede opzetten van een recreatief aanbod voor de tienermiddagen, meidenmiddagen, workshops of andere activiteiten. 
 • Het begeleiden van tieneractiviteiten in samenwerking met de beroepskracht, (hulp)partners en of vrijwilligers. 
 • Proactief bezig zijn met het promoten van de activiteiten onder de doelgroep. 

Kortom, tijdens deze stage krijg jij de mogelijkheid om mee te werken aan veel verschillende onderdelen van het vak onder begeleiding van ervaren professionals. Je krijgt de kans te ontdekken welke facetten van het sociaal werk jij interessant vindt.  Natuurlijk begrijpen we dat je vanuit jouw opleiding aan de slag gaat met een opdracht. Deze proberen we goed mogelijk te laten aansluiten aan de eisen van jouw opleiding. Zo haal jij alles uit jouw stageperiode! 

Dit ben jij

 • Je zit in je 2e of 3e jaar van de mbo-opleiding Sociaal Werk 
 • Je bent minimaal een halfjaar beschikbaar voor 16 uur per week 
 • Je hebt affiniteit met het begeleiden van tieners en vrijwilligers  
 • Je bent een hand-uit-de-mouwen type 
 • Je hebt ervaring met het werken met diensten uit Office 365, zoals Excel en Outlook  

Dit bieden wij

 • Een boeiende, uitdagende stageplaats met diversiteit in taken, in een gezellig en hecht team dat open staat voor nieuwe ideeën 
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als allround sociaal werker 
 • Een stagevergoeding van € 75,00 bruto per maand o.b.v. 4 dagen per week 
 • Standplaats Ex Voto en of Fascinus (afhankelijk van voorkeur en welke dagen je stage loopt). 

Enthousiast geworden?
Voor meer inhoudelijk informatie over deze stageplek kun je contact opnemen met Johan Braaksma, sociaal werker in Ex Voto: johanbraaksma@welzijnskwartier.nl (06-36184030) of Jeroen Lubbers, sociaal werker Fascinus: jeroenlubbers@welzijnskwartier.nl (06-13425430). 

Solliciteren   
Dus ben jij opzoek naar een mooie stageplek waarin je van alles mag leren? Mail dan je motivatiebrief en CV voor 15 juli naar Babs van Camp, HR@welzijnskwartier.nl, onder vermelding van 'Vacature Stage Sociaal Werk MBO Teylingen’. Mocht je een voorkeur voor accommodatie hebben, geef deze aan in je mail. Wij nemen graag jouw sollicitatie in behandeling! 

Bij indiensttreding checken we referenties en vragen we een verklaring omtrent het gedrag. 

Privacy
Welzijnskwartier hecht grote waarde aan zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens. Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens door ons worden verwerkt. In de Privacyverklaring lees je hoe wij vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens.

Zie hiervoor ook de op onze website. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.