Nieuwe en bekende raadsleden maken kennis met Welzijnskwartier

Skills training & veel ruimte voor ontmoeting!

Gisteravond 29 juni ontving Welzijnskwartier 11 nieuwe en bekende raadsleden van CDA, Christen Unie, D66, Durf, Gemeentebelangen, PVDA en SGP. Na een warm welkom van directeur-bestuurder Gwen Spies maakten de raadsleden actief kennis met Project Talent. Zij kregen een korte 'skills training' en deden enthousiast mee. Daarna kon men vragen stellen over tal van onderwerpen. Welzijnskwartier heeft immers een brede opdracht in Katwijk.

Er zijn diverse onderwerpen besproken, zoals 'hoe bereik je echt eenzame mensen nu het beste?', over het belang van en de inzet van 'Bewegen op Recept'. Over de vaak onzichtbare 'jonge mantelzorgers', die zichzelf wegcijferen en risico lopen op mentale problemen. Over de Oekraïne noodopvang. In het Heerenhuys wonen inmiddels 160 mensen en Katwijk heeft het goed op orde. Ook werd er gesproken over de belangrijke thema's uit de 'Maatschappelijke Agenda' en hoe Welzijnskwartier hier vorm aan geeft, en over jongerenwerk, drugsgebruik en overlast.

In een open sfeer was ruimte voor gerichte vragen en een goed gesprek. Gwen Spies: 'We laten graag zien wat we doen en hoe wet het doen. Hoe onze vrijwilligers betrokken zijn en zich inzetten voor een mooi en sociaal Katwijk. Alle raadsleden zijn dan ook van harte welkom op al onze activiteiten of voor een rondleiding.' 

Doe Mee Festival - 17 september

Op zaterdag 17 september (10.00-16.00) is het marktplein naast het zwembad het epicentrum voor kunst, cultuur en sport. In samenwerking met verschillende organisaties kan je meedoen aan allerlei leuk activiteiten, workshops en proef je aan het rijke vrijwilligersleven in gemeente Katwijk.

Doe Mee in Katwijk

Doe Mee Weken 2021