Met een karateslag is het nieuwe seizoen geopend

Start Doe Mee Weken - Doe Mee Festival

Ruim 40 lokale organisaties stonden op 17 september te trappelen om hun kunst, cultuur en sport te laten zien. Dat deden zij tijdens het Doe Mee Festival. De start van niet alleen de Doe Mee Weken, maar ook het nieuwe verenigingsseizoen. Naast 10 optredens was er van alles te proeven en te beleven.

Aftrap door Soetendal en Spies
Dojo Osaka liet wethouder Emile Soetendal en directeur Gwen Spies van Welzijnskwartier de aftrap doen met een breektest, als symbool voor volharding en samenwerking. Bezoekers deden mee met dans, muziek, schilderen, graffiti en konden zelfs ervaren wat een ziekte als dementie voor mensen kan betekenen.

Het was nog heel spannend of dit evenement door de weersomstandigheden kon doorgaan, de organisatoren van Welzijnskwartier, de deelnemers en uiteindelijk de bezoekers lieten zich niet tegenhouden. Ook al was dit het koudste weekend in september ooit, maar we hebben genoten en de reacties waren positief.

Naast het meedoen bij maatschappelijk actieve organisaties was het nuttigen van een hapje en een drankje bij de verschillende foodtrucks ook mogelijk. De catering van koffie en thee voor vrijwilligers werd verzorgd door de Blije Boon, een lunchpakket werd verzorgd door ’s Heeren Loo en verschillende soorten soep gemaakt door onze Oekraïense gasten zorgden voor een warme verrassing. 

Doe Mee Festival 2023?
Wil jij als maatschappelijk actieve organisatie er volgend jaar ook bij zijn, laat het Welzijnskwartier weten. Het marktplein biedt nog wat ruimte voor meer! Mail naar doemeefestival@welzijnskwartier.nl.