Alzheimer café via RTV Katwijk!

In deze coronaperiode is het fysieke Alzheimer café natuurlijk gesloten. Maar i.s.m. RTV Katwijk laat Welzijnskwartier het programma wel gewoon doorgaan. Op woensdag 13 mei vertelt Corrie Noort over een wel zeer actueel onderwerp: dagopvang tijdens de Coronacrisis. Corrie Noort werkt als Eerste Verantwoordelijke Verzorgende bij de dagopvang van Topaz Overduin.

Net als in een gewone bijeenkomst van het Alzheimer Café, wordt de gastspreker geïnterviewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. U krijgt antwoord op vragen als: Wat is Dagopvang precies en hoe kan het mensen met dementie ondersteunen? Wat gebeurt er normaal gesproken op de Dagopvang? Hoe ondersteunt de dagopvang op dit moment de cliënten nu de locatie voor dagopvang gesloten is? Als het thuis echt niet gaat, wat dan? Daarnaast geeft Corrie advies aan mantelzorgers die thuis met de zorgvrager zijn. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om vragen te stellen aan Corrie.

Alle fysieke Alzheimer café bijeenkomsten in de Zwanenburg zijn tot 1 september geannuleerd. Tot die datum worden deze bijeenkomsten vervangen door radio-uitzendingen. Deze zijn elke 2e woensdag van de maand te beluisteren. Met uitzondering van de maanden juli en augustus i.v.m. onze zomerstop. De oorspronkelijke onderwerpen worden wat aangepast, omdat niet ieder onderwerp zich goed leent voor de radio. Na de zomer hoopt Welzijnskwartier de normale routine weer op te pakken

1 op de 5 mensen krijgt dementie

Daarom heeft ook Katwijk een Alzheimer , waar maandelijks een prangend onderwerp wordt besproken. Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, Curadomi, DSV, Buurtzorg, Topaz, Marente en het Welzijnskwartier.

Voor wie: Mensen met dementie en hun partner, kinderen, familie, buren, vrienden en andere belangstellenden
Wanneer: 13 mei 2020
Tijd: programma 18.00 - 19.00 uur
Waar: online op www.rtvkatwijk.nl/live-radio/ of op de radio: Ether Radio – 106.8 FM, Ziggo Analoog – 88.1 FM, Ziggo Digitaal – Kanaal 916, KPN, XS4ALL en Telfort met witte afstandsbediening – 1085, Telfort met zwarte afstandsbediening – 3142En ook op televisie te volgen op o.a. Ziggo Digitaal – Kanaal 41, KPN/XS4ALL/Telfort met witte afstandsbediening – Kanaal 1385, Telfort met zwarte afstandsbediening – Kanaal 2131