Corona update: wat we deden en (gaan) doen

We mogen steeds meer. Ook wij. In deze quick update een kleine greep uit de zaken waarmee we inwoners in de Duin- en Bollenstreek weer mee laten doen.

Denk bijvoorbeeld aan onze bootcamps in Noordwijk en de Digitale Week van de Amateurkunst O ja, we hebben in deze hectische corona- en MAG-tijd ook nog het jaarverslag 2019 gemaakt. Even eerlijk: we zijn best heel trots op wat we vorig jaar allemaal hebben gedaan. Scroll naar beneden om te zien hoe we iedereen bedanken.

Jongeren

Mag ik iemand meenemen achterop mijn scooter? Deze en nog veel meer vragen van jongeren in Lisse worden door wijkagent Marco en BOA Frans beantwoord in dit voorlichtingsfilmpje over de versoepeling van alle maatregelen

Overal in Nederland zijn organisaties bezig met de Maatschappelijke Diensttijd. Maar de Duin- en Bollenstreek was nog een blinde vlek op die kaart. Daar komt verandering in. Samen met Welzijnskompas, Welzijn Noordwijk en Welzijn Teylingen hebben we een aanvraag bij ZonMw ingediend.
De flyer voor het jongerenpanel is al klaar.

Samen houden we het Salem-sportveld in Katwijk open. Het veld ligt vol afval en er is samenscholing. Ook zijn er vernielingen en fikse sporen van alcohol en drugs. Met de gemeente Katwijk, politie, BOA's, voetbalvereniging Quick Boys en onze sociaal werkers zijn er nu strenge regels En een duidelijk plan naar opschaling, tot en met een burgemeestersbrief voor overtreders. Door deze samenwerking kunnen jongeren blijven sporten op dit veld.

Fit & vitaal

In Teylingen kun je al een paar weken meedoen met onze Quarantraining In deze dagelijkse challenge dagen bekende en sportieve Teylingers je uit om thuis sportief aan de slag te gaan. Tegelijkertijd brengen we hiermee de mogelijkheden bij lokale sportverenigingen onder de aandacht. Er zijn al 5 weekwinnaars.

Mantelzorg

Van 1 tot en met 7 juni was de Week van de Jonge Mantelzorger. Uiteraard ondersteunden wij dit initiatief van minister Hugo de Jonge van harte. Zeker omdat er alleen al in Katwijk 1500 Jonge Helden zijn. De Katwijksche Post publiceerde ons artikel over één van die jonge mantelzorgers.

Ontmoeten De Katwijker Aad van Duijn begint met zijn oud-Hollandse liedjes steeds meer een begrip te worden in de regio. In alle woonzorgcentra waar hij zingt, gaan de handen op elkaar, zoals blijkt in dit filmpje in Rijnweide in Valkenburg.

Vrijwilligers

Het is je met al die borden langs de weg in de gemeente Katwijk vast niet ontgaan: de Digitale Week van de Amateurkunst komt er weer aan. Dit jaar ondersteunen we ruim 100 kunst- en cultuurverenigingen met livestreams, webinars, TED-talks, online museumtours en meer. Neem alvast een kijkje op Ik Toon Katwijk voor het programma tussen 20 t/m 27 juni a.s.

Tot slot

Nu alle maatregelen verder worden versoepeld, zijn we i.s.m. partners druk bezig om in iedere Katwijkse wijk een mooi zomerprogramma neer te zetten. We hopen het volledige programma begin juli bekend te maken.

Kortom, we zitten niet stil. Maar alleen samen krijgen we corona onder controle. Met dit filmpje willen een groot DANKJEWEL uitspreken voor al die organisaties en mensen die ons hierbij ondersteunen.


<undefined></undefined>