Creatief en bewegen in 5e zomerweek

Jonge creatievelingen en bewegende senioren in de 5e zomerweek

Ja, het is leuk om jezelf te stoepkrijten, te 'roken' en op het balkon te bewegen, zo blijkt uit deze korte terugblik.

Jonge creatievelingen en bewegende senioren in de 5e zomerweek

Ja, het is leuk om jezelf te stoepkrijten, te 'roken' en op het balkon te bewegen, zo blijkt uit deze korte terugblik.

 

Je eigen (tijdelijk) zelfportret op de grond

Niet te geloven hoe creatief kinderen zijn. Dat bleek ook weer tijdens 'Street art yourself'. Een creatieve middag waarin je jezelf op de grond mocht tekenen. In alle stoepkrijtkleuren van de regenboog. "Ik vind het leuk om mezelf te maken", aldus een jonge creatief die bezig was met een zelfportret. Om het aangename met het nuttige te verenigen gingen de deelnemers na alle creativiteit 'Treasure hunten'. Hippe term voor opruimen in de buurt.

Openluchbingo is overal populair

Net als elders in de Katwijk was de openluchtbingo in Rijnsburg een groot succes. Zo'n 25 deelnemers krasten onder begeleiding van twee vrijwilligers enthousiast hun cijfers weg. "Supergezellig om met mensen van verschillende leeftijden bingo te doen. Dat zorgt voor verbinding."

Heerlijk roken

Een workshop Roken kan natuurlijk niet meer anno 2020. Hoewel, leren hoe je een makreel op de juiste manier rookt, past natuurlijk prima bij ons Kattukkers. En met uitjes, paprika en precies de juiste viskruiden is die superlekker. Als we het dan toch over vissen hebben: "Ach, gewoon een beetje wachten op die ene vis die hapt", adviseert een aanstormend visserstalent ons allemaal tijdens de gezellige viswedstrijd bij IJsclub Nooitgedacht in Valkenburg.

Balkonbewegen

Deze Zomer in Katwijk van Welzijnskwartier is voor jong, maar zeker ook voor oud. #Juistnu. In deze coronatijd bewegen veel senioren net even te weinig. Daarom zijn de professionele beweegcoaches van Welzijnskwartier ook te vinden op plekken waar veel ouderen wonen. Deze week ging Raymondaan de slag met de spieren op het Hugo de Grootplein. "Ik voelde wel dat ik al een tijdje weinig had bewogen", riep iemand vanaf een van de balkons.

Dieren knuffelen

Knuffelen met mensen kan nu even niet. Maar met dieren is dat geen probleem. En dat deden de 20 gasten afgelopen week in de Dierenweide in Rijnsburg met veel enthousiasme. Beheerder Jason vertelde over de dieren en wat de Stichting Dierenweide allemaal doet. Daarna genoot iedereen van een patatje en een ijsje.

Grijp je laatste kans

Volgende week is de laatste week van het zomerprogramma met o.a.:

  1. stoepkrijt XXL bij Scum
  2. de geschiedenisquiz van de Hoornes
  3. sport en spel voor kinderen en ouders in Katwijk Noord bij OBS De Krulder
  4. graffiti workshop, sorry al helemaal vol
  5. Taekwondo workshop op het strand
  6. Puzzeltocht door Historisch Rijnsburg i.s.m. Genootschap Oud-Rijnsburg