Snikhete vierde zomerweek

Wat was het warm. Met veel water en improvisatie weer veel mooie activiteiten in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

<iframe width="900" height="506" src="https://www.youtube.com/embed/3aag5h_ks5Y" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Creatief Valkenburg

Vanwege de hitte werd de workshop Pop-art schilderen van Valkenburg verplaatst naar het Atelier Speels Palet in Katwijk. Daar gingen twaalf creatievelingen onder deskundige begeleiding aan de slag met verf en kwast. De opdracht was een pop-art schilderij maken. En dat lukte geweldig. Na anderhalf uur waren de deelnemers verbaasd over hun eigen creatieve talenten. De kunstwerken gaan thuis vast een mooi plekje krijgen. "Er blijken een paar nieuwe Andy Warhols in Valkenburg te wonen", aldus de docent.


Muziekbingo voor jong en oud

Er werd een fikse bui verwacht, daarom werd de buitenbingo in de kantine van vv Katwijk gehouden. Vanwege corona konden er niet meer dan vijftig mensen meedingen naar leuke prijzen. Je zag gezinnen, vriendinnengroepen en opa's en oma's. Een mooie gemengde groep die cijfers wegstreepte op de kaart en enthousiast meezong met heerlijke bekende zomerse Nederlandse hits van o.a. André Hazes en TikTok-songs. 21, 36, 8 … bingo.


Mooie ontdekkingstocht in Rijnsburg
Hoeveel bruggen telde Rijnsburg vroeger? Hoe lang heeft de Abdij bestaan? Hoe werden de Rijnsburgers rijk? Allemaal vragen die voorbijkomen tijdens de puzzeltocht door historisch Rijnsburg.

"Wij wonen met ons gezin sinds een jaar in Rijnsburg. Superleuk om zo onze nieuwe woonplaats te ontdekken."

Meer dan 25 deelnemers liepen, ondanks de hitte, langs de historische locaties. Uiteraard was er een tussenstop met koude drankjes en lekker vers zomerfruit. De puzzeltocht is in samenwerking met het Genootschap Oud Rijnsburg en de Wijkraad Rijnsburg georganiseerd.

Wegens succes wordt de puzzeltocht op 25 augustus nogmaals georganiseerd.