We blijven inwoners uit Duin-en Bollenstreek bereiken

Al twee maanden leven we met zijn allen in een ‘rare’ wereld. Aan de ene kant staat de wereld stil, aan de andere kant vindt iedereen weer nieuwe wegen om door te gaan. Welzijnskwartier ook. Een quick update met een kleine greep uit de zaken waarmee we inwoners in de Duin-en Bollenstreek toch bereiken.

JONGEREN
Alleen samen staan we sterk tegen #corona, dat verwoorden 5 beginnende rappers uit de Duin-en Bollenstreek. Zij maakten onder begeleiding van DJ Umit C. hun eigen professionele song en videoclip. Tof om te zien hoe dit nummer jongens en meiden heeft laten groeien. #Samen sterk is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Bekijk hier het filmpje. Delen mag, graag zelfs :-)

De Beatles stonden ooit op het dak van Apple Records in Londen. In hun voetsporen stonden onze DJ's op de Katwijkse vuurtoren. Gelukkig was er die dag geen laagvliegend luchtverkeer :-) Bekiik hier de prachtige beelden via het filmpje.

Om onveilige situaties en daardoor tijdelijke sluiting van de skatebaan bij Scum te voorkomen, ondersteunt Welzijnskwartier het mooie burgerinitiatief waarmee jongeren hun skatecapriolen kunnen inplannen via een zogenaamd afhangschema. Zie filmpje.

FIT & VITAAL

Ze mogen weer! Nu 37.000 jongeren onder de 18 jaar in de Duin-en Bollenstreek weer samen mogen sporten en bewegen, hebben we meteen een mooi programma voor de meivakantie gemaakt. Bekijk hier het programma voor de jeugd en jongeren in Katwijk en Rijnsburg. Inschrijven gaat via onze partner Sjors Sportief.

MANTELZORG

Voor je partner of kind zorgen is zwaar. Maar in deze coronatijd is er nog minder ruimte voor zo'n 8500 mantelzorgers in onze regio. De dagbesteding voor je kind is dicht. Je krijgt geen bezoek, omdat je partner in een risicogroep zit en je eigen activiteiten zijn gecanceld. Ook veroorzaakt deze quarantaine psychische druk Uitval en eenzaamheid liggen op de loer. De Katwijksche Post plaatste hier op 23 april jl. 2 mooie verhalen over. Deze kun je hier lezen.

ONTMOETEN

Bewoners van de Driehoek en de Duinrand in Katwijk en Bloemswaard Teylingen keken hun ogen uit toen wij hen verrasten met een spectaculaire BMX show. Vanuit de balkons aanschouwden de senioren de stunts van Jari en Senna. De komende weken bezoeken we meer woonzorgcentra. I.v.m de opkomst vertellen we uiteraard niet waar en wanneer dat plaatsvindt. Zie filmpje.

Met leuke optredens in bijvoorbeeld de Zwanenburg in Katwijk en Rijnweide in Valkenburg komen bewoners even op gepaste afstand 'buiten'. Hier blijven we mee doorgaan.

VRIJWILLIGERS

Met 50 vrijwilligers bellen we met mantelzorgers, senioren, medelanders en al die mensen die juist nu verlegen zitten om een praatje en een luisterend oor nodig hebben. We doen dit zeer gestructureerd aan de hand van een instructiekaart waarin we ook onze signaleringsfunctie naar voren brengen.

SOCIALE TELEFOONGESPREKKEN | BOODSCHAPPENSERVICE | KAARTEN MAKEN EN VERSTUREN | ZANGOPTREDENS | ONLINE SPREEKUREN | DIGITAAL ALZHEIMER CAFÉ | INSTAGRAM LIVE STREAMS | CHILLEN VIA HANGOUTS | SPORTACTIVITEITEN

TOT SLOT

Heel soms krijgen we de vraag 'Wat doet Welzijnskwartier nu precies?' Het antwoord geven we in dit animatiefilmpje.

Samen krijgen we (de 'verborgen' effecten van Corona onder controle!

+++++++++++++++++++++