(Ex-) Mantelzorgers bellen mantelzorgers op

Ga een goed gesprek aan

Welzijnskwartier zoekt extra vrijwilligers voor het Belteam Mantelzorg. 17.000 mensen in Katwijk, Valkenburg en Rijnsbrug zijn mantelzorger. Zo’n 20% daarvan heeft het zwaar en behoefte aan een luisterend oor. Maar mantelzorgers vertellen hun verhaal niet zo snel, omdat ze vinden dat hetgeen ze doen heel normaal is. Daarom bellen de vrijwilligers van het Welzijnskwartier hen actief op. Dit belteam kan extra hulp gebruiken.

Het belletje naar de mantelzorgers is belangrijk. Het biedt mantelzorgers de gelegenheid een praatje te maken en hun verhaal te doen. Het telefoongesprek wordt dan ook zeer gewaardeerd. En die waardering doet de vrijwilliger weer erg goed.

'We redden het prima, maar soms wil ik mijn hart even luchten'

Een voorbeeld van zo'n mantelzorger is meneer Van Rijn. Hij zorgt al 3 jaar voor zijn vrouw die na een herseninfarct halfzijdig verlamd is. Dit doet hij met veel liefde en plezier. Samen redden zij zich goed. Maar meneer Van Rijn heeft wel af en toe behoefte aan een gesprek met een deskundige vrijwilliger. "Dat geeft weer even adem."

Belvrijwilligers krijgen gedegen ondersteuning
De huidige belvrijwilligers kunnen het aantal noodzakelijke telefoongesprekken niet aan. Daarom zoekt Welzijnskwartier extra mensen die die zich goed kunnen inleven in de situatie van mantelzorgers. Uiteraard krijgt u daar goede begeleiding bij.
•    Wie: mensen met een luisterend oor, zoals mensen met mantelzorgervaring
•    Uren: u bent 4 uur per week beschikbaar
•    Hoelang: u hebt de intentie om tenminste een jaar dit mooie werk te doen
•    Voorbereiding: u krijgt instructies waarmee u goed beslagen ten ijs komt
•    Computer: u kunt zaken in de computer registreren
•    Vrijwilliger: als vrijwilliger krijgt u veel waardering van de mensen waar u het voor doet én kunt u ook zelf nieuwe contacten opdoen

Bent u geïnteresseerd in dit dankbare werk?
App, bel of mail dan met Amber Slobbe: (06) 82095359 mantelzorg@welzijnskwartier.nl