Trainer budgetcursus statushouders

Trainer budgetcursus statushouders

Hoe werken de belastingen in Nederland? Hoe krijg je huurtoeslag? Wat betekent het eigen risico bij de zorgverzekering? Hoe houd je zicht op je geld met online bankieren? Wat zie ik in de app van de energieleverancier? Inburgeraars vinden het Nederlandse geldsysteem vaak knap ingewikkeld. De vrijwillige trainers van de Budgetcursus Statushouders helpen ze hier hun weg in te vinden.

Ga er maar aan staan als je net in Nederland woont: al die moeilijke geldzaken. Voor de meeste van ons gesneden koek. Maar niet als je uit Bolivia, Syriรซ, Irak, Somaliรซ, Eritrea komt, waar veel zaken nog met cash geld gaan. Met vrijwillige trainers helpen we inburgeraars een stukje op weg.

๐—ฉ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜„๐—ถ๐—น๐—น๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ถ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐˜‡๐—ผ๐—ฐ๐—ต๐˜

Net als iedereen willen mensen die in Nederland inburgeren goed met hun geld omgaan. In hun thuisland was dat geen probleem. In Nederland ook niet, mits ze wegwijs gemaakt worden in ons systeem: instanties, banken, zorgverzekeraars etc. En daar hebben we jouw hulp keihard bij nodig. Ook superleuk om samen met een groep vrienden of collega's te doen.

๐—•๐—ฒ๐—ฒ๐˜๐—ท๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐˜‡๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐˜€ ๐˜„๐—ฒ๐—น ๐—ต๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ด

Om als vrijwilliger de Budgetcursus te geven, hoef je echt geen (oud-)bankdirecteur te zijn. Uiteraard is het handig als je wat weet van belastingen en bankzaken. Maar nog belangrijker is het dat je het leuk vindt om Nieuwe Nederlanders te helpen.

We werken vanuit train-de-trainer. Je krijgt eerst een training van 1 dag van Nibud over de inhoud en de opzet van de cursus. Daarna geef je steeds vijfย keer 2,5 uur training aan een groep inburgeraars (terugkomend traject). In totaal duurt de Budgetcursus Statushouders ca. 2 maanden.

Geรฏnteresseerd? Stuur een mailtje naar Nasima via nasimazibouh@welzijnskwartier.nl of ga naar de website DoeMeein Katwijk:ย Klik hier!

ย