Vacature ervaren gebiedsmanager

Stuur een aantal (integrale) wijkteams aan verspreid over de hele Duin & Bollenstreek. Als gebiedsmanager maak je onderdeel uit van het MT, ben je verantwoordelijk voor een werkgebied en heb je daarnaast één of meer expertise-gebieden en een aantal projecten in je portefeuille. Je bent samen met de directeur-bestuurder accounthouder voor de gemeenten in jouw werkgebied.

Ervaren Gebiedsmanager
Voor 32 uur per week
voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast dienstverband

Welzijnskwartier is een ondernemende sociaalwerk organisatie die stimuleert dat iedereen actief kan meedoen in de samenleving, met specifieke aandacht voor mensen voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is. Het bevorderen van de zelfredzaamheid en het welzijn van kwetsbare groepen en personen staat daarbij voorop. Bij Welzijnskwartier werken ongeveer 90 beroepskrachten en zijn ruim 300 vrijwilligers actief. 

Wij zijn actief in de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zijn volop in ontwikkeling. We werken actief aan onze deskundigheid en het vergroten van onze strategische waarde. Op deze manier blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein.  

De opdracht
In opdracht van gemeenten, veelal op basis van aanbestedingen, werken wij aan preventie, inclusie en empowerment. Onze professionals zijn in alle wijken en buurten actief, op straat en in Huizen van de Wijk. Als geen ander weten we wat er leeft en signaleren we knelpunten. Onze activiteiten zijn integraal, resultaatgericht en gericht op Meedoen.

De functie
Als gebiedsmanager stuur je in jouw werkgebied een aantal (integrale) wijkteams aan, verdeeld over verschillende locaties. Het aantal medewerkers per team varieert tussen de 4 en de 10 medewerkers. De teams zitten verspreid over de hele Duin- en Bollenstreek. Je maakt onderdeel uit van het MT, bent verantwoordelijkheid voor een werkgebied en hebt daarnaast één of meer expertise-gebieden en een aantal projecten in je portefeuille. Je bent samen met de directeur-bestuurder accounthouder voor de gemeenten in jouw werkgebied. 

Samen met je medewerkers ontwikkel je jaarplannen en schrijf je mee aan aanbiedingen, aanbestedingen en offertes. 

Vanuit je ervaring als leidinggevende gaat het je gemakkelijk af om je medewerkers te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling, vakmanschap en eigenaarschap. Je voert werkoverleg en  verzuimgesprekken en uiteraard heb je met alle medewerkers jaarlijks een functioneringsgesprek. Je voelt je thuis in een lerende organisatie, die oogt heeft voor innovatie en kwaliteit.

Wij werken met “samensturing” als besturingsfilosofie.

Dit ben jij:

 • HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding op het terrein van sociaal werk, aangevuld met trainingen of opleidingen op het gebied van leidinggeven en coachen
 • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring aan teams van meer dan 15 medewerkers
 • Kennis van het sociaal domein en relevante wet- en regelgeving
 • Ervaring met aanbestedingen is een pré
 • Ervaring met management, het (op afstand) aansturen en coachen van zelfstandig werkende professionals en ruimte geven aan groei en (professionele) ontwikkeling
 • In staat mensen te inspireren en duurzame relaties op te bouwen
 • Flexibel en in staat ook buiten kantoortijden te werken

Wij bieden 

 • Een boeiende, zelfstandige functie in een enthousiast en ambitieus team 
 • Een informele organisatie die volop in ontwikkeling is
 • Een goed inwerkprogramma
 • Een functie voor 32 uur per week, voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, maximaal schaal 10
 • Een individueel keuzebudget bestaande uit 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Een loopbaanbudget voor persoonlijke ontwikkeling
 • De beschikking over een laptop en mobiele telefoon 

Belangstelling of solliciteren?  
Wil je eerst nog wat extra informatie? Neem dan contact op met Gwen Spies, directeur-bestuurder, per email gwenspies@welzijnskwartier.nl of via 071-4033323. Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV zo snel mogelijk, maar uiterlijk 15 oktober 2021 naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Gebiedsmanager. 

Bij indiensttreding checken we referenties. Een casus en/of een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Ook vragen we een verklaring omtrent het gedrag.

Privacy
Welzijnskwartier hecht grote waarde aan zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens. Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens door ons worden verwerkt. In de privacyverklaring lees je hoe wij vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens. 

Privacyverklaring

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.