Vacature meewerkstage HR 2 of 3e jaars (HBO)

Wij zijn op zoek naar een

HBO 2e of 3e-jaars HRM Stagiair(e)
Voor een meewerkstage in 2023

Ben jij klaar om jouw studie te verrijken met een uitdagende HR stage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Deze stage geeft jou de mogelijkheid om kennis te maken met alle facetten van HR en daarnaast krijg je de mogelijkheid om een onderzoek of opdracht binnen Welzijnskwartier uit te voeren. Je hebt daarbij de mogelijkheid om binnen organisatieontwikkeling, beleid en processen een waardevolle bijdragen te leveren. Samen kijken we wat er bij jou past en hoe dit onze organisatie verder kan brengen.

Ontwikkelingen Welzijnskwartier
Op dit moment zijn wij als organisatie volop in ontwikkeling. Op de agenda van dit najaar staat de ontwikkeling het organisatiebrede beleidsplan 2023-2026. Uiteraard moet dit vervolgens nader uitgewerkt worden voor HR. Denk daarbij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid en generaties op de werkvloer. Dit doen wij zodat wij ook in de toekomst een aantrekkelijke partner blijven in het sociaal domein en uiteraard een aantrekkelijke werkgever. Verder zijn wij een lerende organisatie, wat betekent dat wij ons continu door ontwikkelen en professionaliseren. Dit is nodig omdat wij met veel invloeden van buitenaf te maken hebben en het Kwaliteitslabel Sociaal Werk willen behouden.

De functie
Om de genoemde professionalisering verder te brengen zal er gekeken moeten worden naar de huidige HR-processen. Deze moeten geëvalueerd worden en misschien wel aangepast of doorontwikkeld. Ook moet er nieuw beleid geschreven worden op het gebied van het voorkomen van uitval door psychosociale arbeidsbelasting, hebben we te maken met diverse generaties op de werkvloer, de uitdaging om nieuwe medewerkers te vinden en te behouden en nog veel meer. Het is aan jou om hiermee aan de slag te gaan.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om aan vergaderingen van de OR en MT deel te nemen, denk je mee over het opleidingsplan voor 2023 en verder ga je vooral gewoon de handen uit de mouwen steken en ervaren hoe het is om op een HR afdeling te werken. Je zult aan de slag gaan met alle facetten van HR. Op deze manier zorg je niet alleen voor een goede aansluiting met je studie, maar ook voor een vliegende start van je carrière. Tijdens je stage kan je rekenen op de juiste begeleiding. Tijdens de regelmatige gesprekken maken we steeds de verbinding van het door jou op school geleerde naar de praktijk, is er ruimte voor reflectie en uiteraard voor jouw ideeën!

Dit ben jij

 • Je bent bezig met het 2e of 3e jaar HBO van de opleiding HRM;
 • Je bent vanaf 2023 op zoek naar een stage en 4 dagen per week beschikbaar;
 • Je hebt naast een passie voor HRM affiniteit of ervaring met sociaal werk en bent gewend om te gaan met een diversiteit aan mensen;
 • Je bent leergierig, gedreven, vernieuwend en komt afspraken na;
 • Je kunt goed plannen en organiseren, werkt zelfstandig en durft initiatief te nemen;
 • Je bent een verbinder, communicatief sterk en je hebt gevoel voor verhoudingen;
 • Je gaat integer om met privacygevoelige informatie.

Dit bieden wij

 • Een informele organisatie met korte lijnen;
 • Een enorm breed werkpakket;
 • Een klein team, bestaande uit een HR Adviseur, een salarisadministrateur en een HR ondersteuner;
 • Veel ruimte voor eigen invulling, persoonlijke ontwikkeling en schoolopdrachten;
 • Een stagevergoeding van € 150,00 bruto per maand o.b.v. 4 dagen per week;
 • Standplaats Katwijk.

Over Welzijnskwartier
Iedereen wil ertoe doen, zinvol bezig zijn, anderen ontmoeten en erbij horen. Wij ondersteunen al die mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Welzijnskwartier brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Dat doen we samen met inwoners, scholen, politie, zorgorganisaties, verenigingen en bedrijven. In Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen. Onze sociaal werkers weten hoe mensen en buurten in hun kracht komen. We helpen (groepen) inwoners om zelf aan de slag te gaan. We richten ons op preventie, minder uitval en minder beroep op dure (zorg)voorzieningen. We ondersteunen partners bij het bouwen aan een inclusieve samenleving en weten hen razendsnel te vinden als uitval dreigt. Bij Welzijnskwartier werken zo’n 100 mensen en zijn ruim 300 vrijwilligers actief.

Enthousiast geworden?
Voor meer inhoudelijk informatie over deze stageplek kun je contact opnemen met Babs van Camp, HR Adviseur via babsvancamp@welzijnskwartier.nl of via 06-28543539. Wil je solliciteren? Mail dan je motivatiebrief en CV naar hr@welzijnskwartier.nl onder vermelding van 'Vacature stageplaats HR’. Dan nemen wij jouw sollicitatie graag in behandeling!

Privacy
Welzijnskwartier hecht grote waarde aan zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens. Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens door ons worden verwerkt. In de Privacyverklaring lees je hoe wij vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens.