Vacature Sociaal Werker (HBO) Wijkteam 0 – 100

Heb je zin om vanuit jouw kennis op het gebied van welzijn en ouderenwerk aan de slag te gaan? In deze rol ondersteun je ouderen met complexe langdurige en/of terugkomende levensfaseproblematiek. Dit doe je samen met jouw collega's door middel van individuele begeleiding en groepsaanbod. Je hebt veel contact met andere maatschappelijk werkers, sociaal werkers ouderen en andere lokale professionals.

Solliciteer meteen

Ervaren en outreachende 
Sociaal Werker (HBO) Wijkteam 0 – 100
29 uur per week

voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast dienstverband

Welzijnskwartier is een ondernemende sociaalwerk organisatie die stimuleert dat iedereen actief kan meedoen in de samenleving, met specifieke aandacht voor mensen voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is. Het bevorderen van de zelfredzaamheid en het welzijn van kwetsbare groepen en personen staat daarbij voorop. Bij Welzijnskwartier werken ongeveer 90 beroepskrachten en zijn ruim 300 vrijwilligers actief. 

Wij zijn actief in de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zijn volop in ontwikkeling. We werken actief aan onze deskundigheid en het vergroten van onze strategische waarde. Op deze manier blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein.  

Welzijnskwartier is een van de partners in het wijkteam 0 tot 100 van de gemeente Katwijk. Vanwege het vertrek van een collega is er vacature voor een:
Ervaren en outreachende 
Sociaal Werker (HBO) Wijkteam 0 – 100
29 uur per week
voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast dienstverband

De opdracht (wat doet het wijkteam?)
Psychosociale ondersteuning voor de inwoners van Katwijk op de leefgebieden financiën, dagbesteding, huisvesting, huiselijke relatie, geestelijke gezondheid, lichamelijke gezondheid, middelengebruik, zingeving, werk en activiteiten, maatschappelijke participatie en sociaal netwerk, met name voor kwetsbare doelgroepen. Dit doen we door middel van individuele begeleiding en groepsaanbod. Het Wijkteam is een multidisciplinair team met maatschappelijk werkers, sociaal werkers ouderen, cliëntondersteuners, jeugd- en gezinshulpverleners, consulenten WMO/P&I/Zorg/Jeugd. Het wijkteam wordt aangestuurd door de gemeente Katwijk. De hulpverleners zijn gedetacheerd vanuit hun moederorganisatie of in dienst van de gemeente. 

Wat ga jij doen?
Je hebt een generalistische rol, vanuit je specifieke kennis op het gebied van welzijn & ouderenwerk. Je hebt een outreachende werkwijze en ondersteunt ouderen met complexe langdurige en/of terugkomende levensfaseproblematiek. De cliënten hebben veelal een gebrek aan zelfregie en/of effectieve coping strategieën. De trajecten duren gemiddeld een half jaar tot een jaar. Ook is er sprake van waakvlamcontacten bij kwetsbare ouderen die zorgmijdend zijn of een beknopt steunsysteem hebben. 

Jouw profiel 

 • Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau en een opleiding sociaal of maatschappelijk werk.
 • Je hebt ervaring met de doelgroep ouderen en met werken in de wijk.
 • Je bent een teamplayer, bruggenbouwer, zelfstandig en ondernemend.
 • Je werkt flexibel naar een resultaat toe en schakelt moeiteloos tussen verschillende doelgroepen.
 • Ervaring binnen of kennis van de GGZ is een pré.
 • Ervaring met of kennis van Positieve Gezondheid is een pré.

Wij bieden 

 • Een boeiende, zelfstandige functie in een enthousiast team 
 • Een informele organisatie die volop in ontwikkeling is
 • Een goed inwerkprogramma
 • Een functie voor 29 uur per week, voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, maximaal schaal 8
 • Een individueel keuzebudget bestaande uit 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Een loopbaanbudget voor persoonlijke ontwikkeling
 • De beschikking over een laptop en mobiele telefoon 

Belangstelling of solliciteren?  
Wil je eerst nog wat extra informatie? Bel dan met de huidige functionaris, Piet van der Meij, via 06-83397464. Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV zo snel mogelijk, uiterlijk 19 september 2021 naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal Werker Wijkteam 0 – 100. 

Bij indiensttreding checken we referenties. Een casus en/of een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Ook vragen we een verklaring omtrent het gedrag.

Privacy
Welzijnskwartier hecht grote waarde aan zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens. Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens door ons worden verwerkt. In de Privacyverklaring lees je hoe wij vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.