Vacature Sociaal Werker Jongeren (MBO)

Wil je met jongeren aan de slag? En houd je wel van een uitdaging? Kan jij goed met vrijheid, zelfstandigheid en initiatief tonen omgaan? En wil je samenwerken met een professioneel, gemotiveerd en vooral gezellig team? Dat kan nu, want wij hebben een vacature als Sociaal Werker Jongeren (Jongerenwerker) voor 32 uur per week.

​​​​​​​Solliciteer meteen

'Wij zijn een hecht team en we staan voor elkaar klaar'

Houd je van aanpakken, beoordeel jij jongeren niet, houd je van netwerken en organiseren en heb je gevoel voor humor? Dan zoeken wij jou! 

Sociaal Werker Jongeren (MBO)
voor 32 uur per week
in eerste instantie voor de duur van een jaar

Welzijnskwartier is een ondernemende sociaalwerk organisatie die stimuleert dat iedereen actief kan meedoen in de samenleving, met specifieke aandacht voor mensen voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is. Het bevorderen van de zelfredzaamheid en het welzijn van kwetsbare groepen en personen staat daarbij voorop. Bij Welzijnskwartier werken ongeveer 90 beroepskrachten en zijn ruim 300 vrijwilligers actief. 

Wij zijn actief in de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zijn volop in ontwikkeling. We werken actief aan onze deskundigheid en het vergroten van onze strategische waarde. Op deze manier blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein.  

Wil je met jongeren aan de slag? En houd je wel van een uitdaging? Kan jij goed met vrijheid, zelfstandigheid en initiatief tonen omgaan? En wil je samenwerken met een professioneel, gemotiveerd en vooral gezellig team? Dat kan nu, want wij hebben een vacature als Sociaal Werker Jongeren (Jongerenwerker) voor 32 uur per week.

Sociaal Werker Jongeren (MBO)
voor 32 uur per week
in eerste instantie voor de duur van een jaar

De opdracht 
Als Sociaal Werker Jongeren ondersteun je jongeren in kwetsbare situaties met een verhoogd risico of beginnende c.q. lichte problematiek. Je ondersteunt hen op hun weg naar zelfstandigheid. Je werkt hierbij samen met netwerkpartners als gemeente, CJG, politie, verenigingen en andere (hulp)partners. Je werkt preventief met als doel om problemen op verschillende leefgebieden te voorkomen en te verminderen. Je werkt vraaggericht, zowel individueel als collectief. Je bent gericht op de talenten en mogelijkheden van jongeren. 

Je ziet jongeren niet los van hun omgeving. Je betrekt ouders, opvoeders, school en andere belangrijke socialisators  waar mogelijk. Je werkt vanuit een integraal wijkteam samen aan een wijkopdracht. Welzijnskwartier werkt op basis van de negen methodieken van het Nederland Jeugd Instituut (NJI). Je bent flexibel en werkt regelmatig in de avonduren en weekenden, zowel op locaties als ambulant

Jouw profiel 

 • Je hebt een MBO-opleiding op het gebied van social work en aantoonbare ervaring met de jongeren 
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van individuele- en met groepen jongeren
 • Je hebt ervaring of interesse in het geven van groepstrainingen op school
 • Je werkt integraal en werkt makkelijk samen met partners van allerlei disciplines
 • Je bent communicatief vaardig en een echte verbinder 
 • Je bent zeer bedreven met social media en online communicatie
 • Je hebt een hands-on-mentaliteit, neemt initiatief en weet van doorpakken
 • Je bent een ondernemende teamspeler en kan (nieuwe) ideeën omzetten naar concrete plannen   
 • Je behoudt het overzicht en bent daadkrachtig en kan methodisch werken
 • Je staat geregistreerd bij het Registerplein of gaat je registreren 

Dus hou je van aanpakken, beoordeel jij jongeren niet, hou je van netwerken en organiseren en heb je gevoel voor humor? Dan zoeken wij jou! 

Wij bieden 

 • In onze informele organisatie heb je vrijheid, zowel persoonlijk als met je team, en daarbij hoort ook verantwoordelijkheid
 • Je krijgt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei
 • 32 uur per week voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste baan
 • De beschikking over een laptop en een telefoon 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, maximaal schaal 6 

Belangstelling of solliciteren?  
Wil je eerst nog wat extra informatie? Bel dan met Marieke van Kesteren, gebiedsmanager, 06-13423894. Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV uiterlijk 28 september naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal werker Jongeren. 

Bij indiensttreding checken we referenties. Een casus en/of een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Ook vragen we een verklaring omtrent het gedrag.

Privacy
Welzijnskwartier hecht grote waarde aan zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens. Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens door ons worden verwerkt. In de privacyverklaring lees je hoe wij vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens. 

​​​​​​​Privacyverklaring

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.