Vacature Sociaal Werker Mantelzorg

Doe jij graag mee? Check onze vacatures!

Contact

Sociaal Werker Mantelzorg (HBO)
voorlopig voor de duur van een jaar, 28 uur per week

Welzijnskwartier is een ondernemende sociaalwerk organisatie die stimuleert dat iedereen actief kan meedoen in de samenleving, met specifieke aandacht voor mensen voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is. Het bevorderen van de zelfredzaamheid en het welzijn van kwetsbare groepen en personen staat daarbij voorop. Bij Welzijnskwartier werken ongeveer 90 beroepskrachten en zijn ruim 300 vrijwilligers actief. 

Wij zijn actief in de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zijn volop in ontwikkeling. We werken actief aan onze deskundigheid en het vergroten van onze strategische waarde. Op deze manier blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein.  

Wij hebben plaats voor een:
Sociaal Werker Mantelzorg (HBO)
Voorlopig voor de duur van een jaar, 28 uur per week

De opdracht
Welzijnskwartier ondersteunt in opdracht van de gemeente Katwijk mantelzorgers. We voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden. Onze sociaal werkers luisteren naar hun verhaal, denken mee in de vraagstukken waarvoor zij komen te staan en ondersteunen hen zowel individueel als groepsgewijs in hun zorg voor naaste(n).

Jouw functie
Jouw rol als allround sociaal werker mantelzorg is het verlenen van zowel individuele ondersteuning bij kortdurende regievraagstukken, als groepsgewijze ondersteuning door bijvoorbeeld de training "de vitale mantelzorger".

Daarnaast coach je vrijwilligers die als belpanel outreachend contact onderhouden met mantelzorgers. Dit doe je vanuit een brede generalistische blik, waar nodig met de expertise van je collega’s van mantelzorg aan de ene kant en jouw wijkteam aan de andere kant.

Je bent een echte ontwikkelaar en innovator. Mantelzorg staat onder druk. Steeds minder mantelzorgers zijn beschikbaar om voor steeds meer dierbaren te zorgen. Tegelijkertijd neemt de zorg af. Welzijnskwartier zoekt een expert op het gebied van mantelzorg. Iemand die samen met mantelzorgers, gemeente en partnerorganisaties de komende jaren het ondersteuningsaanbod ontwikkeld en versterkt.

Profiel

 • Je hebt een HBO-opleiding op het gebied van social work, aangevuld met een mantelzorgopleiding en minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Je hebt ervaring en affiniteit met de doelgroep en met werken in de wijk
 • Je hebt goede sociale vaardigheden voor het begeleiden en stimuleren van vrijwilligers en stagiaires
 • Je bent een teamplayer en bruggenbouwer, die mensen en organisaties met elkaar kan verbinden.
 • Je bent digitaal vaardig, flexibel en in staat om in een hectische werkomgeving snel te schakelen
 • Je werkt praktisch, resultaatgericht en met gevoel voor verhoudingen.
 • Je bent ondernemend, creatief en communicatief en je kunt goed zelfstandig werken
 • Je staat geregistreerd als sociaal werker bij het Registerplein of je gaat je registreren

Dit bieden wij

 • Een informele organisatie
 • Veel ruimte voor invulling van je baan en voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een aanstelling voor 28 uur per week, tijdelijk, voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, schaal 8

Belangstelling of solliciteren?  
Wil je eerst nog wat extra informatie? Bel dan met Margreet Adam, gebiedsmanager, 06-17301582 of mail margreetadam@welzijnskwartier.nl. Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV zo snel mogelijk (uiterlijk 23 mei) naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal werker Mantelzorg.

Bij indiensttreding checken we referenties en vragen we een verklaring omtrent het gedrag.

Privacy 
Welzijnskwartier hecht er grote waarde aan dat verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt in overeenstemming met de bestaande wet- en regelgeving. Persoonlijke gegevens van sollicitanten worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd.  Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door Welzijnskwartier.  Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend voor de sollicitatieprocedure bij Welzijnskwartier worden gebruikt. 

Zie hiervoor ook de Privacyverklaring op onze website. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.