Vacature Sociaal Werker - Noodopvang Oekraïne Katwijk

Voor 20 tot 24 uur per week

De oorlog in Oekraïne is al twee jaar bezig en zal nog wel een tijdje duren. Dat betekent dat wij zeker het komende jaar nog heel druk zijn met de noodopvang van Oekraïners die naar Katwijk zijn gevlucht. Om deze opvang te ondersteunen, zoeken we een sociaal werker die graag de handen uit de mouwen steekt. Misschien ben je al ervaren in sociaal werk, of misschien is dit een mooie nieuwe uitdaging voor jou. Hoe dan ook, in deze functie kun je je volledig inzetten voor deze doelgroep.

Jij maakt het verschil voor Oekraïense vluchtelingen in Katwijk

Wij verzorgen onder andere de maatschappelijke begeleiding voor Oekraïense vluchtelingen in noodopvanglocaties in de gehele Duin- en Bollenstreek, en werken daarbij nauw samen met de gemeente. We zijn op zoek naar een sociaal werker die stevig in zijn schoenen staat en bereid is om mensen in moeilijke situaties te ondersteunen en te begeleiden naar een betere toekomst. Je zult werkzaam zijn op de noodopvang locatie in Katwijk en doet daar, samen met collega's, wat op dat moment nodig is. Ook zul je nauw samenwerken met scholen, zorginstellingen en andere lokale partners om bewoners individueel te begeleiden.

Binnen je functie als sociaal werker werk je nauw samen met de gemeente en voer je regelmatig overleg met elkaar, dit kan gaan over leefgeld, kamerwisselingen, maaltijden, etc. Samen met je collega’s draag je bij aan een veilig en prettig woonklimaat en help je de bewoners zelfredzaam te worden. Je bent er voor de bewoners en maakt hen wegwijs, zodat zij in staat zijn hun leven weer vorm te geven.

“Je komt te werken in een team waarin mensen met verschillende leeftijden, ervaringen en expertises. Hierdoor weten ze samen met creatieve oplossingen te komen, wat belangrijk is in een afwisselende en soms onvoorspelbare werkomgeving als onze noodopvang. Je werkt met mensen, hun leven is continu in ontwikkeling, waardoor je iedere dag voor verassingen komt te staan. Tegelijkertijd is er veel gezelligheid en collegiale saamhorigheid om het verloop van de dag met elkaar te bespreken. Er is voldoende ruimte voor een bak koffie en een kletsmoment, ook als jouw werkdag even niet lekker loopt. Het is een hecht team, waar je je snel thuis gaat voelen!” 

- Jouw toekomstige team

Jij bent enthousiast, want in deze baan

 • Ben je professioneel in de omgang met bewoners, collega’s en vrijwilligers;
 • Voer je individuele gesprekken op basis van de methode positieve gezondheid;
 • Heb je een signaleringsfunctie en verwijs je door waar nodig;
 • Draag je zorg voor verslaglegging en dossiervorming;
 • Heb je hart voor mensen en ben je ben je bereid je handen uit de mouwen te steken;
 • Werk je in een informele organisatie die volop ontwikkelt;

Van ons krijg je

 • Veel ruimte voor invulling van je baan en persoonlijke ontwikkeling;
 • Een aanstelling voor 20 tot 24 uur per week. In eerste instantie voor 1 jaar
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, maximaal schaal 6, tussen de €2.860,= en €4.012,= bruto per maand op basis van 36 uur, inclusief arbeidsmarkttoeslag;
 • Een individueel keuzebudget bestaande uit 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Een loopbaanbudget voor persoonlijke ontwikkeling;
 • De beschikking over een laptop en mobiele telefoon;

Meer info of solliciteren?

Nieuwsgierig naar ons? Bel of app met William Herrlinger, Operationeel Manager voor meer informatie (06 45 69 85 11). Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV of LinkedIn-profiel naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal Werker Noodopvang Oekraïne. ZZP'ers worden ook van harte uitgenodigd om te solliciteren op deze functie. 

Procedure
We hanteren een proces bestaande uit twee gespreksrondes, gevolgd door een derde ronde gericht op arbeidsvoorwaarden. Voor indiensttreding controleren we referenties en vragen we een Verklaring Omtrent het Gedrag op. Zodra we een geschikte kandidaat vinden, sluiten we de vacature. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. 

Solliciteer voor deze functie

Werken bij Welzijnskwartier

Iedereen doet ertoe, hoort erbij, ontmoet en is zinvol bezig. Wij ondersteunen al die mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Welzijnskwartier brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Dat doen we samen met inwoners, scholen, politie, zorgorganisaties, verenigingen en bedrijven. In Katwijk, Noordwijk, Lisse, Teylingen en Hillegom.

Bij Welzijnskwartier werk je in de grootste en bekendste sociaal werk organisatie in de Duin- en Bollenstreek. We zijn trots op het kwaliteitskeurmerk Sterk Sociaal Werk. Je hebt te maken met zo’n 120 collega’s en ruim 400 vrijwilligers. 

Je bent onderdeel van een gepassioneerd team. Daarin werk je samen met andere toppers. Iedereen heeft weer zijn/haar eigen expertise. In onze vakgroepen bouw je mee aan overkoepelende projecten, mooie innovaties en een inclusieve samenleving.

​​​​​​​Lees ook onze dromen in het Strategisch Beleidsplan

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Privacy
Welzijnskwartier hecht veel waarde aan jouw privacy. Wij volgen dan ook alle wet- en regelgeving. Jouw persoonlijke gegevens behandelen we vertrouwelijk en alleen voor deze sollicitatieprocedure. Met jouw sollicitatie ga je akkoord met onze
Privacyverklaring.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.