Vacature Sociaal Werker Statushouders (MBO)

Sociaal Werker Statushouders
voor 18 uur per week
in eerste instantie voor de duur van een jaar

Iedereen wil ertoe doen, zinvol bezig zijn, anderen ontmoeten en erbij horen. Wij ondersteunen al die mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Welzijnskwartier brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Dat doen we samen met inwoners, scholen, politie, zorgorganisaties, verenigingen en bedrijven. In Katwijk, Noordwijk, Lisse, Teylingen en Hillegom. 

Onze sociaal werkers en jongerenwerkers weten hoe mensen en buurten in hun kracht komen. We helpen (groepen) inwoners om zelf aan de slag te gaan. We richten ons op preventie, minder uitval en minder beroep op dure (zorg)voorzieningen. We ondersteunen partners bij het bouwen aan een inclusieve samenleving en weten hen razendsnel te vinden als uitval dreigt 

Bij Welzijnskwartier werken zo’n 90 mensen en zijn ruim 400 vrijwilligers actief. We zijn volop in ontwikkeling met strategie, wijkteams en integraal werken. Hierdoor blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein. De stip op de horizon is duidelijk en de weg ernaartoe vol gezamenlijke ontdekkingen. 

Wij hebben plaats voor een:
Sociaal Werker Statushouders
18 uur per week
Voorlopig voor de duur van een jaar

De opdracht 
Welzijnskwartier ondersteunt statushouders die zich vestigen in de gemeente Katwijk. Statushouders zijn vluchtelingen met een (tijdelijke)verblijfsvergunning. De nadruk van onze dienstverlening ligt op de integratie in en participatie aan de Nederlandse samenleving, met als einddoel een betaalde baan. We doen dit in opdracht van de gemeente Katwijk, met verschillende samenwerkingspartners en vanuit onze integrale wijkteams. 

De functie 
Jouw taak is om, vanuit je wijkteam, ondersteuning te bieden bij de uitvoering van de trajectbegeleiding van statushouders. Bij de start van jouw werkzaamheden beheer je een eigen caseload, doe je suggesties voor een zinvolle weekbesteding en ga je hierover in gesprek. Dat betekent het zoeken naar en inplannen van passende activiteiten, zoals sport, wijkactiviteiten en vrijwilligerswerk. Dit alles om de integratie en taalverwerving te bevorderen, een netwerk op te bouwen en zinvol bezig te zijn. In nauwe samenwerking met je collega’s in het wijkteam en vrijwilligers stimuleer je de deelnemers vanuit hun eigen kracht stappen te zetten naar zo veel mogelijk zelfstandigheid.  

De verwachting is dat begin 2022 de nieuwe wet inburgering in werking zal treden. Hierdoor verandert onze dienstverlening en manier van werken. In voorbereiding hierop verschuift het zwaartepunt van jouw functie in de loop van 2021 van trajectbegeleider naar het motiveren, stimuleren en begeleiden van vrijwilligers die statushouders ondersteunen. Ook de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers wordt onderdeel van jouw takenpakket. Daarnaast dagen we je uit een bijdrage te leveren aan beleidsontwikkeling.  

Je bent enthousiast over je werk en deelt dat graag. Je bent een brede, ervaren professional, je werkt outreachend en methodisch. 

Profiel 

 • Je hebt een MBO-opleiding op het gebied van social work 
 • Je hebt ervaring en affiniteit met de doelgroep en met werken in de wijk 
 • Je hebt goede sociale vaardigheden voor het begeleiden en stimuleren van vrijwilligers en stagiaires 
 • Je bent een teamplayer en bruggenbouwer, die mensen en organisaties met elkaar kan verbinden. 
 • Je bent flexibel en in staat om in een hectische werkomgeving snel te schakelen 
 • Je werkt praktisch, resultaatgericht en met gevoel voor verhoudingen. 
 • Je bent ondernemend, creatief en communicatief en je kunt goed zelfstandig werken 

Dit bieden wij 

 • Een informele organisatie 
 • Veel ruimte voor invulling van je baan en voor persoonlijke ontwikkeling 
 • Een aanstelling voor 24 uur per week, tijdelijk, voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, schaal 6 

Solliciteren  
Wil je eerst nog wat extra informatie? Bel dan met Margreet Adam, gebiedsmanager, 06-17301582 of mail margreetadam@welzijnskwartier.nl. Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV zo snel mogelijk naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal werker Medelanders. Bij indiensttreding checken we referenties en vragen we een verklaring omtrent het gedrag. 

Privacy 
Welzijnskwartier hecht er grote waarde aan dat verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt in overeenstemming met de bestaande wet- en regelgeving. Persoonlijke gegevens van sollicitanten worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt door Welzijnskwartier. Deze gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld en uitsluitend voor de sollicitatieprocedure bij Welzijnskwartier gebruikt. In de Privacyverklaring Sollicitanten op onze site lees je hoe wij dit doen. 

Zie hiervoor ook de Privacyverklaring op onze website. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.