Vacature Sociaal Werker Statushouders (HBO)

Lijkt het jou gaaf om statushouders te verbinden? Vind jij het een uitdaging om samen met collega's te zorgen dat iedereen mee kan doen? Lees dan snel verder om onze vacature te bekijken!

Welzijnskwartier

Welzijnskwartier is een ondernemende sociaalwerk organisatie die stimuleert dat iedereen actief kan meedoen in de samenleving, met specifieke aandacht voor mensen voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is. Het bevorderen van de zelfredzaamheid en het welzijn van kwetsbare groepen en personen staat daarbij voorop. Bij Welzijnskwartier werken ongeveer 90 beroepskrachten en zijn ruim 300 vrijwilligers actief. 

Wij zijn actief in de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zijn volop in ontwikkeling. We werken actief aan onze deskundigheid en het vergroten van onze strategische waarde. Op deze manier blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein.  

Wij zijn op zoek naar een nieuwe bevlogen collega:

Sociaal Werker Statushouders (HBO)
voor 32 uur per week voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast dienstverband

De opdracht

Welzijnskwartier ondersteunt statushouders die zich vestigen in de gemeente Katwijk. Statushouders zijn vluchtelingen met een (tijdelijke)verblijfsvergunning. De nadruk van onze dienstverlening ligt op de integratie in en participatie aan de Nederlandse samenleving. We doen dit in opdracht van de gemeente Katwijk, met verschillende samenwerkingspartners en vanuit onze integrale wijkteams.

De functie

Je geeft uitvoering aan de trajectbegeleiding van statushouders. Je beheert je eigen caseload, doet suggesties voor een zinvolle weekbesteding en gaat hierover in gesprek. Dat betekent het zoeken naar en inplannen van passende activiteiten. Dit alles om de integratie en taalverwerving te bevorderen, een netwerk op te bouwen en zinvol bezig te zijn. In nauwe samenwerking met je team, partners en vrijwilligers stimuleer je de deelnemers vanuit hun eigen kracht stappen te zetten naar zo veel mogelijk zelfstandigheid en kijk je naar nieuwe mogelijkheden om statushouders te verbinden aan bestaande activiteiten (of nieuwe bij hiaten).  

De nieuwe wet inburgering gaat 1 januari 2022 van start. Hierdoor verandert onze dienstverlening en manier van werken. In voorbereiding hierop verschuift het zwaartepunt van jouw functie in de loop van 2021 van trajectbegeleider naar het motiveren, stimuleren en begeleiden van vrijwilligers die statushouders ondersteunen. Ook de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers is onderdeel van jouw takenpakket. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan het door ontwikkelen van de module arbeidsmarkt & participatie), de participatieverklaringtrajecten en het project ‘In gesprek’.  

Je bent enthousiast over je werk en deelt dat graag. Je bent een brede, ervaren professional, je werkt outreachend, methodisch en kan goed netwerken.

Profiel

 • Je hebt een HBO-opleiding op het gebied van Social work
 • Je hebt  minimaal 1 jaar ervaring en affiniteit met de doelgroep en met werken in de wijk
 • Je kunt delegeren en coördineren.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden voor het begeleiden en stimuleren van vrijwilligers en stagiaires
 • Je bent een bruggenbouwer, die mensen en organisaties met elkaar kan verbinden.
 • Je bent flexibel en in staat om in een hectische werkomgeving snel te schakelen
 • Je werkt praktisch, resultaatgericht en met gevoel voor verhoudingen.
 • Je bent ondernemend, creatief en communicatief en je kunt goed zelfstandig werken

Dit bieden wij

 • Een informele organisatie
 • Veel ruimte voor invulling van je baan en voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een aanstelling van 32 uur per week voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, maximaal schaal 8

Solliciteren 

Wil je eerst nog wat extra informatie? Bel dan met Marieke van Kesteren, gebiedsmanager, 06-13423894 of mail mariekevankesteren@welzijnskwartier.nl. Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV uiterlijk 24 september naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal werker Statushouders HBO. Bij indiensttreding checken we referenties en vragen we een verklaring omtrent het gedrag.

Privacy
Welzijnskwartier hecht grote waarde aan zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens. Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens door ons worden verwerkt. In de privacyverklaring lees je hoe wij vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens. 

Privacyverklaring

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.