Vacature Sociaal Werker Wijkwerk (HBO)

Wil je mensen stimuleren, ondersteunen en coachen? Als sociaal werker werk je vanuit het Huis van de Buurt en ondersteun je initiatieven van bewoners(groepen) en organisaties op gebied van participatie. Jij signaleert eenzaamheid en zorgt voor interactie, acceptatie en inclusie! 

Contact

Ervaring over de functie Sociaal Werker Wijkwerk

Door Welzijnskwartier heb ik de kans en het vertrouwen gekregen mij te ontwikkelen van startende professional tot een zelfverzekerde professional die met vertrouwen de toekomst tegemoet gaat. - Marloes

Sociaal Werker Wijkwerk (HBO), team Katwijk Noord
Voor 32 uur per week, voor de duur van een jaar
met uitzicht op vast dienstverband

Welzijnskwartier is een ondernemende sociaalwerk organisatie die stimuleert dat iedereen actief kan meedoen in de samenleving, met specifieke aandacht voor mensen voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is. Het bevorderen van de zelfredzaamheid en het welzijn van kwetsbare groepen en personen staat daarbij voorop. Bij Welzijnskwartier werken ongeveer 90 beroepskrachten en zijn ruim 300 vrijwilligers actief. 

Wij zijn actief in de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zijn volop in ontwikkeling. We werken actief aan onze deskundigheid en het vergroten van onze strategische waarde. Op deze manier blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein.  

Wij hebben plaats voor een:
Sociaal Werker Wijkwerk (HBO), team Katwijk Noord
Voor 32 uur per week, voor de duur van een jaar
met uitzicht op vast dienstverband

Wij zoeken een bevlogen sociaal werker die sterk is in netwerken en in staat om vanuit de eigen analyse knelpunten te signaleren en deze te vertalen in passende  interventies. Wijkwerk is jouw expertise.

De opdracht 

Als sociaal werker wijkwerk werk je vanuit het Huis van de Buurt. Je houdt je bezig met stimuleren, ondersteunen en coachen. De ondersteuning richt zich op initiatieven van bewoners(groepen) en organisaties op het gebied van participatie, het signaleren van eenzaamheid, het bevorderen van sociale interactie, acceptatie en inclusie en vergroting van de samenredzaamheid in de wijk. Je werkt vanuit een integraal wijkteam aan de wijkopdracht 2021.

Jouw werkzaamheden bestaan uit het invulling geven aan participatie, inclusie, empowerment en de bestrijding van eenzaamheid. Je programmeert en coördineert activiteiten voor en met de bewoners in de wijk. Je speelt een rol in grote wijkprogramma’s met veel ketenpartners. Ook het begeleiden van vrijwilligers en stagiairs behoort tot je werkzaamheden.

Je bent een brede professional, je werkt outreachend en methodisch.

Jouw profiel 

 • Je hebt een HBO-opleiding op het gebied van social work en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met wijkopbouwwerk

 • Je bent initiatiefrijk, een teamplayer en bruggenbouwer, die mensen en organisaties met elkaar kan verbinden.

 • Je bent flexibel en schakelt moeiteloos tussen verschillende doelgroepen

 • Je bent analytisch, resultaatgericht en hebt gevoel voor verhoudingen.

 • Je bent ondernemend, creatief en communicatief en je kunt goed zelfstandig werken.

 • Je bent geregistreerd als sociaal werker bij het Registerplein of je gaat je registreren.

 • Het is een pré als je bekend bent met Katwijk

 • Het is een pré als je ervaring hebt met positieve gezondheid

Wil jij mee innoveren? Dan zoeken we jou!

Wij bieden 

 •  Een informele organisatie
 •  Een goed inwerkprogramma
 • 32 uur per week, voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk, maximaal schaal 8
 • Een individueel keuzebudget bestaande uit 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Een loopbaanbudget voor persoonlijke ontwikkeling
 • De beschikking over een laptop en mobiele telefoon 

Belangstelling of solliciteren?  
Wil je eerst nog wat extra informatie? Bel dan met Marieke van Kesteren, gebiedsmanager, 06-13423894.
Meteen solliciteren? Mail je motivatie en CV zo snel mogelijk, maar uiterlijk 22 augustus naar HR@welzijnskwartier.nl o.v.v. Sociaal werker Wijkwerk HBO. Wil je in je brief aangeven wanneer je op vakantie bent?

In de laatste twee weken van augustus vinden de eerste en tweede gespreksrondes plaats waarna snel een afrondend gesprek volgt. Sollicitant start zo snel mogelijk.

Bij indiensttreding checken we referenties en vragen we een verklaring omtrent het gedrag.

Privacy 
Welzijnskwartier hecht er grote waarde aan dat verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt in overeenstemming met de bestaande wet- en regelgeving. Persoonlijke gegevens van sollicitanten worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd.  Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door Welzijnskwartier.  Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend voor de sollicitatieprocedure bij Welzijnskwartier worden gebruikt. 

Zie hiervoor ook de Privacyverklaringop onze website. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.