Vacature HBO stagiair Social Work

Doe jij graag mee? Check onze vacatures!

Contact

HBO Stagiair Social Work
die van februari t/m juni maatjesprojecten wil matchen
Voor 18-32 uur per week

Welzijnskwartier is een ondernemende sociaalwerk organisatie die stimuleert dat iedereen actief kan meedoen in de samenleving, met specifieke aandacht voor mensen voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is. Het bevorderen van de zelfredzaamheid en het welzijn van kwetsbare groepen en personen staat daarbij voorop. Bij Welzijnskwartier werken ongeveer 90 beroepskrachten en zijn ruim 400 vrijwilligers actief. 

Wij zijn actief in de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zijn volop in ontwikkeling. We werken actief aan onze deskundigheid en het vergroten van onze strategische waarde. Op deze manier blijven we ook in de toekomst een aantrekkelijke partner in het sociaal domein. De stip op de horizon is duidelijk en de weg ernaar toe vol gezamenlijke ontdekkingen. 

Wij hebben plaats voor een

Leergierige HBO stagiair Social Work 
die van februari t/m juni maatjesprojecten wil matchen 

De stage 

Tijdens de coronaperiode zitten veel vrijwilligers ‘werkloos’ thuis omdat veel activiteiten geen doorgang vinden. Daarnaast groeit nu het aantal mensen met behoefte aan contact, die dus graag een maatje willen. Jij denkt nu: 1 en 1 is 2! Jij bouwt een netwerk op met bestaande maatjesprojecten en helpt hen tijdens de coronaperiode maatjes te vinden.  

Onderstaand een overzicht van mogelijke werkzaamheden: 

 • Het aanbod van diverse maatjesprojecten uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in kaart brengen. 
 • Het opzetten van een netwerk tussen de diverse aanbieders van maatjesprojecten. 
 • Het onderzoeken van de hulpvraag van de diverse maatjesprojecten, en hen oplossingen bieden. 
 • Opzetten van een gezamenlijke PR. 
 • Het bemiddelen van aspirant vrijwilligers. 
 • Het zoeken van maatwerkoplossingen voor vrijwilligers die door corona belemmeringen ondervinden bij het vinden en doen van vrijwilligerswerk. 
 • Het maken/ up-to-date houden van een (digitale) sociale kaart van gemeente Katwijk op gebied van maatjesprojecten. 

Gedurende je stage word je uiteraard begeleid door een ervaren beroepskracht. 

Profiel 

 • Je bent 3e jaars of 4e jaars Student HBO Social Work of toegepaste psychologie 
 • Je hebt affiniteit met kwetsbare doelgroepen en vrijwilligerswerk 
 • Je hebt interesse in het opbouwen van een netwerk 
 • Je wilt werken met een brede doelgroep 
 • Je bent tussen de 18 en 32 uur per week beschikbaar 

Wij bieden 
Een boeiende, uitdagende stageplaats in een gezellig en hecht team, dat open staat voor jonge ideeën. Je hebt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als allround sociaal werker. 

Informatie 
Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Martine van der Bent, telefoonnummer: 06-82344169. 

Belangstelling of solliciteren?  
Mail je motivatiebrief en CV uiterlijk 21 februari 2021 naar hr@welzijnskwartier.nl onder vermelding van sollicitatie stage maatjesprojecten. Geef daarin aan wat jou geschikt maakt voor deze functie. 

Privacy 
Welzijnskwartier hecht er grote waarde aan dat verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt in overeenstemming met de bestaande wet- en regelgeving. Persoonlijke gegevens van sollicitanten worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd.  

Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door Welzijnskwartier.  

Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend voor de sollicitatieprocedure bij Welzijnskwartier worden gebruikt. 

Zie hiervoor ook de Privacyverklaringop onze website. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.