Vrijwilligerswerk

Samen vinden we vrijwilligerswerk waarmee je een wereld van verschil maakt.

Vrijwilligersprijzen gemeente Katwijk

​Vrijwilligers zijn de helden van onze samenleving. De één doet het georganiseerd en in groepsverband bij een vereniging, de ander zelfstandig om een individu te helpen. Allemaal doen ze het vanuit hun hart omdat het belangrijk en zinvol is. Met de verkiezing 'Vrijwilliger van het jaar' wil de gemeente Katwijk uiting geven aan haar waardering voor al die mensen die zich belangeloos en enthousiast inzetten voor de medemens en samenleving. Vrijwilligers verrijken het maatschappelijk leven, zijn belangrijke verbindende schakels en bieden een helpende hand, luisterend oor en troostende woorden.

De jaarlijkse verkiezing is ook bedoeld om de vrijwilligers beter in beeld te brengen en anderen te stimuleren zelf ook als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Kent u een actieve en betrokken vrijwilliger die het volgens u verdient om extra gewaardeerd te worden voor zijn of haar inzet? Dan kunt u deze vrijwilliger op dit moment voordragen voor één van de vrijwilligersprijzen. Het maakt niet uit hoelang iemand al vrijwilligerswerk doet, of voor hoeveel uur per week maar dat iemand vrijwilligerswerk doet naar zijn of haar kunnen. En het is belangrijk wat iemands vrijwilligerswerk betekent voor Katwijk.


Tijdens het VIP Café op vrijdagavond 7 december 2018 worden de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt door burgemeester Cornelis Visser. De prijs bestaat uit een oorkonde en – nieuw dit jaar – een cheque van € 500,= te besteden aan de vereniging of organisatie waar hij/zij zich voor inzet.

Meld uw vrijwilliger(s) / organisatie aan voor 22 oktober 2018

Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt nodigt iedereen uit om personen, groepen, organisaties of projecten voor te dragen die het verdienen om extra gewaardeerd te worden voor hun inzet. Er zijn 3 categorieën waarin prijzen worden uitgereikt:

1. Aanmoedigingsprijs (jongeren t/m 18 jaar)

2. Inspiratieprijs – individueel
 leeftijd 19 tot 35 jaar
 leeftijd 35 tot 65 jaar
 leeftijd 65 plus

3. Inspiratieprijs - groep (vrijwilligersorganisatie, project, buurtinitiatief)

Ken jij vrijwilligers of vrijwilligersgroepen die een prijs verdienen voor het vrijwilligerswerk dat zij doen? Meld hen dan aan en wacht niet te lang. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 oktober 2018.

Het voordrachtformulier kunt u aanvragen via mail:
vip@welzijnskwartier.nl of telefonisch: 071-4033323 en is hier te dowloaden :
Voordrachtformulier - Individueel

Voordrachtformulier Organisatie - Project