Mantelzorg­ondersteuning

Deskundige ondersteuning in de langdurige zorg voor uw naaste.

Werkende mantelzorgers

Eén op de vijf werknemers heeft mantelzorgtaken. Betaald werk is een bron van inkomsten, biedt ontplooiing, afleiding en contacten. Dit kan helpen om de zorg leefbaar te houden. Maar werk combineren met zorg kan heel zwaar zijn. Werkende mantelzorgers krijgen vaak te maken met tijdgebrek, stress, overbelasting of financiële problemen (door minder werken of stoppen met werken). Op de website www.werkenmantelzorg.nl vindt u tips en mogelijkheden om uw taken te verlichten.

Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseerde op dinsdag 28 november 2017 in Huys te Britten te Katwijk de bijeenkomst 'Mantelzorg werkt!' Organisaties en bedrijven met meer dan 10 werknemers kregen informatie, tips en advies om medewerkers met zorgtaken thuis vitaal en inzetbaar op het werk te houden.

De presentatie van deze ochtend was in handen van de Stichting Werk&Mantelzorg. Ook waren er twee gastsprekers die al officieel erkend zijn als mantelzorgvriendelijke organisatie, waaronder Stichting Radius in Leiden en de gemeente Katwijk. Met de uitreiking van het certificaat Mantelzorgvriendelijke organisatie heeft de gemeente Katwijk een voorbeeldfunctie gekregen als het gaat om aandacht voor mantelzorgers. Diverse bedrijven hebben na deze bijeenkomst aangegeven met dit thema aan de slag te zullen gaan.

Klik hier voor de presentatie van Werk&Mantelzorg.

Welzijnskwartier gaat in 2018 ook aan de slag om het certificaat Mantelzorgvriendelijke organisatie te krijgen. Wij houden u via deze pagina hiervan op de hoogte.

Op verzoek kunnen wij mantelzorgers binnen uw bedrijf in de gemeente Katwijk een korte training (rond de 2 uur) geven.

Wilt u als bedrijf of organisatie in de gemeente Katwijk ook met dit thema aan de slag? Mail dan naar ons.