Mantelzorg­ondersteuning

Deskundige ondersteuning in de langdurige zorg voor uw naaste.

Bijeenkomsten

Gedurende het gehele jaar organiseert mantelzorgondersteuning bijeenkomsten voor mantelzorgers, zowel informatief of ter ontspanning. Hieronder vindt u alle informatie over de aankomende bijeenkomsten.

Druk bezochte Warme mantel XL voor mantelzorgers

Afgelopen donderdag 12 april, organiseerde het Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning de warme mantel XL in het Clubgebouw van muziekvereniging DVS. Binnen een aantal dagen was inschrijven al niet meer mogelijk vanwege de vele enthousiaste aanmeldingen van mantelzorgers. Kortom een drukke en gezellige bijeenkomst.

Tijdens de warme mantel XL konden mantelzorgers even ontspannen en kiezen uit verschillende workshops. Naast servies schilderen, cupcakes decoreren, uw nagels en handen laten verzorgen en werken met emaille was er dit jaar ook speciaal aan de mannelijke mantelzorgers gedacht met een workshop visroken. Rond het middaguur werd er een broodje geserveerd met een kopje soep. De middag werd afgesloten met een drankje en een zelf gerookt vishapje.

"Wat fijn om even iets voor mezelf te doen en andere mantelzorgers te ontmoeten", was een van de vele reacties. Mantelzorgers zijn mensen zoals u en ik, die uit persoonlijke betrokkenheid zorgen voor bijvoorbeeld hun demente partner, hun gehandicapte kind, of een langdurig zieke buurman of collega. Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning wil mantelzorgers op weg helpen om de zorg vol te kunnen blijven houden. Dit doen wij onder andere door het organiseren van bijeenkomsten.

Wilt u ook bijeenkomsten bijwonen van Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning? Schrijft u zich dan bij ons in. Dit kan digitaal via onze website www.welzijnskwartier.nl of telefonisch via de frontoffice 071-4033323.Lezing voor Katwijkse mantelzorgers groot succes!

Op vrijdag 16 februari a.s. organiseerde het Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning een lezing voor Katwijkse mantelzorgers onder het genot van een high tea in DSV De Reedery, Gebouw Parledam.

De zaal was uitverkocht en vele mantelzorgers uit Katwijk konden onder het genot van een heerlijke high tea luisteren naar onze spreekster Ineke Ludikhuize. Zij schreef het boek 'Een warme jas' .Voor dit boek sprak ze met mantelzorgers in heel verschillende situaties; met jongeren en ouderen, allemaal mensen die zorgen voor iemand waar ze een warme jas voor willen zijn. In de lezing vertelde ze over wat ze daarvan geleerd heeft.

Er werden vele herkenbare situaties geschetst en onze mantelzorgers genoten zichtbaar om even los te zijn van de zorg en andere mantelzorgers te ontmoeten.

Bent u mantelzorger en wilt u ook bijeenkomsten bijwonen die Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseert? Meldt u zich nu aan op onze website www.welzijnskwartier.nl of via de frontoffice 071-4033323.


Pop up spreekuur

Vanuit het team Advies & Ondersteuning zijn wij vorig gestart met het Pop Up spreekuur. Met dit spreekuur willen wij één keer per 2 maanden zichtbaar zijn in de wijk (naast onze reguliere spreekuren). Hierbij schenken wij koffie en thee (of voor de kleinste limonade) met wat lekkers (koek, mandarijntjes, rozijntjes) voor de buurtbewoners. Zijn er vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg, We Helpen, Team Sociale Ondersteuning, activiteiten/dienstverlening Welzijnskwartier, wij beantwoorden ze graag.Pop-up spreekuren

Ten slotte delen wij zakjes koffie of thee uit met daarin een kaartje met onze contactgegevens. Deze giveaways zijn gesponsord door Albert Heijn Zeilmakerstraat en ingepakt door Centraal. Waarvoor onze hartelijke dank.

Waar en wanneer kunt u ons tegenkomen?

19 maart 2018 Tijdens de week van de zorg en welzijn zijn wij van 11.00 tot 14.00 uur aanwezig op winkelcentrum de Hoftuin in in Rijnsburg.

Volgende tijden en locaties onder voorbehoud:

25 mei Vrijdagmarkt in Katwijk

7 juli Hoogvliet Vakenburg

8 september winkelcentrum Bosplein Katwijk

24 november Lidl Rijnsoever Katwijk