Mantelzorg­ondersteuning

Deskundige ondersteuning in de langdurige zorg voor uw naaste.

Bijeenkomsten

Gedurende het gehele jaar organiseert mantelzorgondersteuning bijeenkomsten voor mantelzorgers, zowel informatief of ter ontspanning. Hieronder vindt u alle informatie over de aankomende bijeenkomsten.


Lezing voor Katwijkse mantelzorgers groot succes!

Op vrijdag 16 februari a.s. organiseerde het Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning een lezing voor Katwijkse mantelzorgers onder het genot van een high tea in DSV De Reedery, Gebouw Parledam.

De zaal was uitverkocht en vele mantelzorgers uit Katwijk konden onder het genot van een heerlijke high tea luisteren naar onze spreekster Ineke Ludikhuize. Zij schreef het boek 'Een warme jas' .Voor dit boek sprak ze met mantelzorgers in heel verschillende situaties; met jongeren en ouderen, allemaal mensen die zorgen voor iemand waar ze een warme jas voor willen zijn. In de lezing vertelde ze over wat ze daarvan geleerd heeft.

Er werden vele herkenbare situaties geschetst en onze mantelzorgers genoten zichtbaar om even los te zijn van de zorg en andere mantelzorgers te ontmoeten.

Bent u mantelzorger en wilt u ook bijeenkomsten bijwonen die Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseert? Meldt u zich nu aan op onze website www.welzijnskwartier.nl of via de frontoffice 071-4033323.


Pop up spreekuur

Vanuit het team Advies & Ondersteuning zijn wij vorig gestart met het Pop Up spreekuur. Met dit spreekuur willen wij één keer per 2 maanden zichtbaar zijn in de wijk (naast onze reguliere spreekuren). Hierbij schenken wij koffie en thee (of voor de kleinste limonade) met wat lekkers (koek, mandarijntjes, rozijntjes) voor de buurtbewoners. Zijn er vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg, We Helpen, Team Sociale Ondersteuning, activiteiten/dienstverlening Welzijnskwartier, wij beantwoorden ze graag.Pop-up spreekuren

Ten slotte delen wij zakjes koffie of thee uit met daarin een kaartje met onze contactgegevens. Deze giveaways zijn gesponsord door Albert Heijn Zeilmakerstraat en ingepakt door Centraal. Waarvoor onze hartelijke dank.

Waar en wanneer kunt u ons tegenkomen?

19 maart 2018 Tijdens de week van de zorg en welzijn zijn wij van 11.00 tot 14.00 uur aanwezig op winkelcentrum de Hoftuin in in Rijnsburg.

Meerdere data voor 2018 volgen.